ΠΑΤΡΑ : Βελτιώνεται η πρόσβαση προς τη Βιομηχανική Περιοχή και τον ΧΥΤΑ Φλόκα – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες

Στο δρόμο που οδηγεί προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου που αφορά  τη  συντήρηση της οδού από τον κόμβο Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου προς Περιστέρα, ΒΙΠΕ και ΧΥΤΑ Φλόκα.
Όπως διαπίστωσαν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ασφαλτικές εργασίες μέχρι τον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις που βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα, όπως καθαρισμοί τάφρων, κοπή θάμνων, δέντρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού. Ασφαλτοστρώσεις έχουν γίνει και στο Μαζαράκι. 

«Είναι ένας δρόμος με πυκνή κυκλοφορία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των διερχομένων χρηστών σε καθημερινή βάση, αλλά και με ιδιαιτερότητες καθώς χρησιμοποιείται από βαρέα οχήματα γι αυτό απαιτείται τακτική συντήρηση  και εξυγίανση της οδοστρωσίας, όπου υπάρχουν προβλήματα. Πρόκειται όμως και για έναν οδικό άξονα απ’ όπου διέρχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν επισημάνει την επικινδυνότητα που υπάρχει εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας και της πλημμελούς σήμανσης. Γι αυτούς τους λόγους έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατ ευρώ. Οι παρεμβάσεις που εκτελούνται έχουν στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την βελτίωση της πρόσβασης και την άρση της επικινδυνότητας της οδού. Ξεκινούν από τη διασταύρωση της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου και συνεχίζουν προς Περιστέρα, Βιομηχανική Περιοχή, Μαζαράκι και ΧΥΤΑ Φλόκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου