ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: «“Ακροβάτης σε ναρκοπέδιο” ο Κώστας Αχ. Καραμανλής»


«Αντί ο Υπουργός Υποδομών να βαδίσει στο ασφαλές μονοπάτι της συνέχισης των εργασιών της Πατρών – Πύργου από τις συμβεβλημένες με το δημόσιο τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, προτιμά να κάνει τον… “ακροβάτη σε ναρκοπέδιο”. Ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής εντάσσοντας την Ολυμπία Οδό  σε σύμφωνο παραχώρησης παίρνει πολλά ρίσκα και οδηγείται το έργο σε μακρά, περιπετειώδη χρονική αι κοινωνική φάση.
Πρώτον, δεν έχει ακόμη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιλογή του που μόλις χτες δημοσιοποίησε επισήμως.
Δεύτερον, αγνοεί κυρωμένες συμβάσεις από την ΔΕΗ του Δημοσίου με τρεις κατασκευάστριες εταιρείες.
Τρίτον, εντελώς αυθαίρετα, για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν έχει αποζημιώσει τους εργολάβους όπως ορίζει ο νόμος.
Τέταρτον,  ωθεί τους τελευταίους σε δικαστικές προσφυγές αφενός για να διασφαλίσουν το έργο που μέχρι τώρα έχουν παράξει, αλλά και να διεκδικήσουν κάθε άλλο έννομο συμφέρον. 

Ήδη, όπως πληροφορήθηκα ο κ. Εμφιετζόγλου δήλωσε ότι αν δεν ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής την νομιμότητα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανωτέρω επισημάνσεις μου.
Σε ένα τέτοιο πολύ ισχυρό ενδεχόμενο είναι αίολη, ανεδαφική και ανεφάρμοστη η χρονική δέσμευση του κ. Υπουργού για ολοκλήρωση του έργου το 2023. Εφόσον έχουμε δικαστικές εμπλοκές θα απαιτηθεί η δημοπράτηση του έργου, άρα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι (το 2028 και βάλε…) για την αποπεράτωση του.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν περιθώρια άλλης κοινωνικής ανοχής και απορώ που ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για γινάτι των κατασκευαστών όταν πρώτος αυτός άρξατο χειρών αδίκων, θέλοντας να ικανοποιήσει το δικό του γινάτι.
Γιατί άραγε ο κ. Υπουργός θέλει να αποβάλλει από την Πατρών – Πύργου τις τρεις συμβεβλημένες εταιρείες και οδηγεί το έργο σε δαιδαλώδη ατραπούς αντί να παραχωρήσει όλα τα κατασκευαστικά κομμάτια σε αυτές ; Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι αποφεύγονται οι όποιες χρονικές και κατασκευαστικές εμπλοκές ;  Πολύ φοβάμαι ότι κάτι κρύβει η εμμονή του κ. Κ. Αχ. Καραμανλή. Ας μας την εξηγήσει στο φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου