Καραμανλής για Πατρών - Πύργου: Μόνη λύση η επιστροφή στην παραχώρηση

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN TV». Ο κος Καραμανλής τοποθετήθηκε σε ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του ΥΠΟΜΕ, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο έργο κατασκευής του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου αλλά και στην αυστηροποίηση του ΚΟΚ.

 Ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα της Πατρών - Πύργου, ξεκαθάρισε πως η λύση που μπορεί να δοθεί για να ξεμπλοκάρει το έργο είναι η επιστροφή στην παραχώρηση.

«…Δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν άφησε καμία ωριμότητα έργων για τα επόμενα χρόνια. Επομένως, πρέπει γρήγορα να κινηθούμε έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν πολύ μεγάλα έργα, όπως το Πατρών – Πύργου. Ο δρόμος ήταν έτοιμος να δοθεί και να αρχίσει το 2015, το σπάσαμε σε οκτώ κομμάτια, το δώσαμε σε έναν εργολάβο ο οποίος χρεοκόπησε και αυτή τη στιγμή όποιος ισχυριστεί ότι το έργο αυτό μπορεί να γίνει σπασμένο, λέει ψέματα στους ανθρώπους της Πάτρας και στους ανθρώπους της Ηλείας.
Είμαστε σε επαφή και πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους. Εμείς έχουμε προτείνει αυτό το οποίο είναι το λογικό: Να πάει ο δρόμος πίσω στην παραχώρηση, να πάρουμε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε το έργο να είναι έτοιμο πριν το ’23. Εάν πάμε τώρα έτσι όπως πάμε, το έργο δεν θα γίνει ποτέ».
Σήμερα  στις 4.30 το απόγευμα υπάρχει το ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφεριάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και άλλα στελέχη της Περιφέρειας, όπου θα περιμένουν να ακούσουν από τα χείλη του υπουργού Υποδομών τις τελευταίες - και ελπίζουν όλοι - θετικές εξελίξεις.( πληροφορίες από το ypodomes.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου