ΠΑΤΡΑ : Μια κοσμογονική αλλαγή, όσον αφορά την ΒΙ.ΠΕ.




 Παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Royal Patras, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ).
Η διοίκηση του Συνδέσμου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά, για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων, καθώς επίσης, για την βελτίωση τρων συνθηκών λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. 


Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πέτρος Μαντάς, στην ομιλία του, ανακοίνωσε ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ενέκρινε την πρόταση του Συνδέσμου και προχώρησε μετά από πολλά χρόνια, στη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής, για την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και την τροποποίηση του ν.3982/11, που αφορά την αδειοδότηση των Επιχειρηματικών Πάρκων.
Οι εξελίξεις αυτές, που  δρομολογήθηκαν με πρωτοβουλίες του ΣΕΒΙΠΑ, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές, επ΄ωφελεία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Στη γνωμοδοτική επιτροπή, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒΙΠΑ, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, τόνισε ότι, πρόκειται για μια κοσμογονική αλλαγή, όσον αφορά την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, η οποία για να έχει επιτυχή αποτελέσματα, απαιτεί συντονισμένη και άριστη συνεργασία, μεταξύ των εκπροσώπων φορέων, των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο.
«Εμείς σαν ΣΕΒΙΠΑ, δηλώνουμε ότι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε στην υιοθέτηση και εφαρμογή αλλαγών, που μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Πέτρος Μαντάς.
Στην εκδήλωση, το παρόν έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμό, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Σία Αναγνωστοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης, Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμ. Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, καθ. Βασίλης Αναστασόπουλος, κ.ά.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαϊμης εξήγγειλε ότι, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν σημαντικές αποφάσεις για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, όπως αύξηση των εξεταζόμενων προτάσεων του Αναπτυξιακού νόμου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έως και 5 εκ. ευρώ ανά επένδυση, πρωτοβουλία για μείωση της γραφειοκρατίας στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων,  ανασύσταση, ενίσχυση και διεύρυνση των οργάνων «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα» και «Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας Καινοτομίας», προκειμένου να συνδεθεί η έρευνα και η Καινοτομία με την Επιχειρηματικότητα και να προτείνει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών καθ. Βασίλης Αναστασόπουλος, παρουσίασε το δίκτυο των οκτώ Business Incubation Centers (BICs) σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται  και το ΕΠΠ, προκειμένου να βοηθήσει και να χρηματοδοτήσει επιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN στην αγορά.
Επίσης, η δημοσιογράφος του περιοδικού PLANT, Άντα Σεϊμανίδη, παρουσίασε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους φορείς εκπροσώπησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου