ΠΑΤΡΑ: Ανατίναξαν το ΑΤΜ σε super market - Αυξάνεται επικίνδυνα η εγκληματικότητα

Οι δράστες στις 3 το πρωί, χρησιμοποιώντας πιθανότατα συσκευή αερίου, ανατίναξαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Σούπερ Μάρκετ «Ανδρικόπουλος».

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης καταστράφηκε, ενώ μπροστά στα πόδια των δραστών βρέθηκαν οι κασετίνες με τα χρήματα τα οποία αμέσως μάζεψανκαι στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής



Αστυνομικοί έστησαν μπλόκα ενεργώντας ελέγχους σε οχήματα σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δράστες.
Ωστόσο σαφή εικόνα για τον αριθμό των δραστών, τον τρόπο δράσης τους αλλά και την κατεύθυνση διαφυγής τους, οι αστυνομικοί θα έχουν μόλις επεξεργαστούν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα.
Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη έφτασαν στο Σούπερ Μάρκετ υπάλληλος του καταστήματος το οποίο επίσης υπέστη σοβαρές ζημιές, όσο και υπάλληλος της Τράπεζας και φυσικά αξιωματικοί της Αστυνομίας.
ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;
Όπως όλα δείχνουν οι δράστες επέλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να χτυπήσουν το ΑΤΜ διότι γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα καταβολής συντάξεων και κατά συνέπεια το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης θα είχε αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των συνταξιούχων.
Εκτιμάται επίσης πως επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ, διότι από αυτή την περιοχή ήταν εύκολη η διαφυγή τους προς διάφορες κατευθύνσεις υπολογίζοντας ότι μετά την ανατίναξη θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύτητα αποφεύγοντας τους αστυνομικούς ελέγχους.
Εφόσον έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται οι δράστες να κινήθηκαν προς περιοχή εκτός Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου