ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Υποχρεωτική η παρουσία 17 ναυαγοσωστών σε 11 παραλίες του νησιού

Στον ορισμό της Επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με το χαρακτηρισμό των παραλιών του νησιού μας ως πολυσύχναστες προχώρησε πρόσφατα ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Μηνάς Δώνος και  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που όρισε τις παραλίες που πρέπει να χαρακτηριστούν ως πολυσύχναστες αλλά και τον προβλεπόμενο αριθμό των ναυαγοσωστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτές.

 

 

 

 Ο χαρακτηρισμός της παραλίας γίνεται από τα μέλη της Επιτροπής λαμβάνοντας, ενδεικτικά, υπόψη τη μέση ημερήσια προσέλευση τριακοσίων (300) λουόμενων τουλάχιστον, κατά τις περιόδους αιχμής, για μήκος ακτογραμμής ενός (1) χιλιόμετρου, τυχόν επισυμβάντα κατά το παρελθόν ατυχήματα, λόγους που ανάγονται στις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής κ.λπ. Σε ότι αφορά τους ναυαγοσώστες, οι Δήμοι καλούνται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και από ώρας 10.30 – 17.30, να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσώστων.

Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.
Εφόσον ο υπόχρεος πρέπει να διαθέτει τρεις (3) τουλάχιστον ναυαγοσώστες, υποχρεούται να προσλαμβάνει και έναν (1) συντονιστή- επόπτη ναυαγοσώστων.
Η Επιτροπή έλαβε απόφαση ανάλογη με την περσινή, χαρακτηρίζοντας ως πολυσύχναστες συνολικά 11 παραλίες του νησιού, στις οποίες και θα πρέπει να βρίσκονται 17 ναυαγοσώστες.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής ως πολυσύχναστες ορίζονται οι παραλίες:
Άγιος Νικόλαος Βασιλικού με 1 ναυαγοσώστη, Μπανάνα Βασιλικού ( έως 350 μέτρα βορειότερα από το καφέ μπαρ banana baya) με 1 ναυαγοσώστη, Τσιλιβή με 3 ναυαγοσώστες, Αλυκανά ( από το εστιατόριο Νεράιδα μέχρι το Αλυκανάς Beach Hotel) με 2 ναυαγοσώστες, Αλυκές (από το πεντακάμαρο μέχρι το ξενοδοχείο Konstantine Beach Hotel) με 2 ναυαγοσώστες, Λαγανά από τον κεντρικό δρόμο Λαγανά ως το Λούης) με 3 ναυαγοσώστες, Γέρακας με 1 ναυαγοσώστη, Λίμνη Κερίου με 1 ναυαγοσώστη, Λαγανά ( από το κεντρικό δρόμο μέχρι Βεζάλ) με 1 ναυαγοσώστη και Καλαμάκι ( από το Τσαγκαρόπουλο – Μπέλεση έως το Crystal) με 2 ναυαγοσώστες.
Σημειώνεται πως στις 11 παραλίες συμπεριλαμβάνεται και η ακτή του Ναυαγίου. Καθώς όμως ο Δήμος δεν προχωρεί στην παραχώρησή της σε ιδιώτες, δεν προβλέπεται η υποχρέωσης πρόσληψης ναυαγοσώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου