ΤΡΙΠΟΛΗ : Διαχείριση πόρων 31,17 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».


Στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας προχώρησαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), που αφορά στη διαχείριση πόρων 31,17 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».
Η υπογραφή έλαβε χώρα στην Τρίπολη την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμά - Φωκίωνα Αλγιανάκογλου, του Προέδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Παναρίτη.
 
Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δ. Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, θα είναι ο φορέας που θα διαχειριστεί τις επικείμενες δράσεις. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθούν προσκλήσεις, που θα αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε πως «αυτά τα χρήματα θα πιάσουν τόπο και θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας».
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς - Φωκίων Αλγιανάκογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, επισημαίνοντας: «Είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχετε για την Περιφέρεια σας»
O Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δ. Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, τόνισε πως «Ο ΕΦΕΠΑΕ και η Διαχειριστική είναι συνεργάτες των επενδυτών και έχουν ως στόχο την αποφυγή τυπικών λαθών που θα δυσχεραίνουν την απορρόφηση».
Ο Προέδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Παναρίτης τόνισε μεταξύ άλλων «Είναι ιστορική ημέρα, καθώς η συνεργασία των Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια, με στόχο την επιχειρηματικότητα παίρνει σάρκα και οστά. Πλέον εναπόκειται σε εμάς τα  Επιμελητήρια, να προτείνουμε δράσεις σε όλους τους τομείς, προς όφελος φυσικά των επιχειρήσεων-μελών μας».
Παρόντες στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων κα Μάγδα Πετροπούλου, ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, οι Προέδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος και Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου