ΑΓΡΙΝΙΟ: Ατύχημα - στο νηπιαγωγείο - Ξεριζώθηκαν τα μαλλιά 5χρονης

Σάλο έχει προκαλέσει ατύχημα μαθήτριας νηπιαγωγείου στο Αγρίνιο. 36.jpgΕιδικότερα, το κοριτσάκι έπαιζε σε μία αυτοσχέδια κούνια (σ.σ. λάστιχο αυτοκινήτου δεμένο με τριχιά σε δέντρο), όταν τα μαλλιά του μπλέχτηκαν στο σκοινί και ξεριζώθηκαν.
Σύμφωνα με τις νηπιαγωγούς, το κοριτσάκι έχασε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών του, όταν άρχισε να τραβά τα μπλεγμένα του μαλλιά.

Το κοριτσάκι έπαιζε σε μία αυτοσχέδια κούνια όταν τα μαλλιά του μπλέχτηκαν στο σκοινί και ξεριζώθηκαν 
Μόλις φώναξε, αμέσως οι τρεις γυναίκες προσπάθησαν να την ξεμπλέξουν, κόβοντας την τριχιά και προσπαθώντας να την βοηθήσουν για αρκετή ώρα. Όπως υποστηρίζουν όμως, η ζημιά είχε γίνει ήδη.Από την άλλη, οι γονείς του νηπίου καταγγέλλουν βαριά αμέλεια, ξεκινώντας από την κούνια, που ήταν ακατάλληλη και δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.
Η μητέρα της μικρής δηλώνει στο ίδιο μέσο ότι οι υπεύθυνες νηπιαγωγοί, βλέποντας την κατάσταση, δεν λειτούργησαν ήρεμα και τράβηξαν με δύναμη το κεφάλι του παιδιού, με αποτέλεσμα να του ξεριζώσουν τα μαλλιά, ενώ κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ψαλίδι, ώστε να σωθούν τα μαλλιά και να μην πονέσει το παιδί. Το 5,5 ετών κοριτσάκι έχασε σχεδόν όλα του τα μαλλιά. Σύμφωνα με τους γονείς του, έχει ήδη ζητηθεί να φύγει από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και να μεταφερθεί σε άλλο.
«Μόλις συνέβη το περιστατικό, οι νηπιαγωγοί επικοινώνησαν με τον άνδρα μου, τον ενημέρωσαν για ένα “μικρό ατύχημα” και τον καθησύχασαν. Θεωρήσαμε πως δεν χρειάζεται να πάμε στο νηπιαγωγείο. Μόλις όμως το παιδί επέστρεψε στο σπίτι με ταξί, όπως γίνεται κάθε μέρα, πάθαμε σοκ από το θέαμα που αντικρίσαμε», όπως λέει η μητέρα της μικρής.
Οι γονείς πήραν το παιδί και πήγαν αμέσως στο νηπιαγωγείο, όπου ξέσπασε ένταση, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία που κατέγραψε το γεγονός.
«Στο νοσοκομείο που πήγαμε, οι γιατροί απόρησαν με την κατάσταση του παιδιού. Είπαν πως είναι δυνατό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο», συμπληρώνει ακόμη η μητέρα της 5χρονης.
Η μικρή λαμβάνει πλέον θεραπεία με κορτιζόνη και ο δερματολόγος που την εξέτασε κρίνει πως εφόσον οι θύλακες δεν έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, τα μαλλιά της θα ξαναφυτρώσουν.
«Υπήρχαν λάθος χειρισμοί από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την ακατάλληλη κούνια, που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, μέχρι την αντιμετώπιση της κατάστασης από τις νηπιαγωγούς. Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε, μας απάντησαν με απάθεια», δηλώνει η μητέρα, η οποία επικαλείται και αυτόπτες μάρτυρες, μιας και απέναντι από την αυλή του νηπιαγωγείου, υπάρχουν καταστήματα.
Η οικογένεια, πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της βλάβης στο κοριτσάκι και την αμέλεια, που όπως υποστηρίζει, επέδειξαν οι υπεύθυνες του νηπιαγωγείου.
Το περιστατικό εξετάζει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, που από τη στιγμή που κατατεθεί εγγράφως καταγγελία, θα κινήσει επίσης διαδικασίες από την πλευρά της για την ανεύρεση τυχόν ευθυνών.
Πάντως, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας και η αρμόδια Διεύθυνση φαίνεται πως κινούνται στη λογική του «ατυχούς περιστατικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου