ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο

ΘΕΜΑΤΑ ERASMUS+

·     Συμμετοχή στο Erasmus + για Σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
Οι φοιτητές/τριες όλων των κύκλων σπουδών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα ERASMUS+ / Κινητικότητα για Σπουδές, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Στην ιστοσελίδα http://www.upatras.gr/el/erasmus_mobilityτου Τμήματος Διεθνών Σχέσεων μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια μοριοδότησης των αιτήσεων καθώς και γενικές πληροφορίες που αφορούν στη δράση Erasmus+ KA103/εξερχόμενη κινητικότητα για Σπουδές.

Πληροφορίες σχετικά με τις Erasmus+ δι-ιδρυματικές συμφωνίες εντός Ευρώπης ανά Τμήμα, μπορείτε να δείτε εδώ: https://erasmus.upatras.gr/agreements/erasmus. Η αίτηση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Erasmus+:  https://erasmus.upatras.gr/
Διάρκεια υποβολής αιτήσεων: 17 Φεβρουαρίου - 28 Φεβρουαρίου 2020.

·     Erasmus+ Σπουδές & Πρακτική Άσκηση - διαφάνειες από ενημερωτική ημερίδα
Σας ενημερώνουμε ότι από τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 11/02/2020 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στις 12/02/20 στις εγκαταστάσεις στο Κουκούλι (πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος), μπορείτε να αναζητήσετε τις διαφάνειες των παρουσιάσεων στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/el/node/9042

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2020
Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ως στόχο τη συνεχή ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας με κάθε δυνατό τρόπο και ειδικότερα την ενίσχυση της Βασικής Έρευνας,δεδομένου ότι ηΕκπαίδευση και  η  Έρευνα  αποτελούν  θεμελιώδεις  και  άρρηκτα  συνδεδεμένες  δραστηριότητες  της ακαδημαϊκής ζωής. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλοσοφίας της έρευνας, ενδυναμώνει την ποιότητα της εκπαίδευσηςκαι συντελεί στη δημιουργία υψηλού επιπέδου ερευνητικού δυναμικού. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Βασικής Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών υλοποιεί από το 1998 το πρόγραμμα «K. Καραθεοδωρή».Στόχος του Προγράμματος «K. Καραθεοδωρή2020» είναι η ενίσχυση των νεοδιορισθέντων και ηλικιακά νέων μελών ΔΕΠ όλων των βαθμίδων του Πανεπιστημίου Πατρών και εμμέσως των υποψηφίων διδακτόρων τους, ώστε να  υλοποιήσουν νέες ιδέες, να  ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ερευνητικής τους ομάδας και να συμβάλουν στην ανάπτυξη διεθνώς της αναγνωρισμένης έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη προτάσεις για χρηματοδότηση μπορούν να υποβάλουννεοδιορισθέντακαι νέασε ηλικία μέλη ΔΕΠ όλων των βαθμίδων πουδεν έχουν λάβει προηγούμενη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «K. Καραθεοδωρή».Στηνπαρούσα πρόσκληση θαχρηματοδοτηθούν7προτάσεις.Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή των προτάσεων είναι η Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Η χρηματοδότηση των προτάσεων που θα επιλεγούν αναμένεται να αρχίσει την 1ηΙουλίουτου 2020και θα έχει διάρκεια 3 χρόνων(μέχρι το τέλος Ιουνίου2023).Αναλυτικές πληροφορίες: http://caratheodory.upatras.gr/?page_id=1103


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Στόχοι και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.»
Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τα στελέχη του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο:«Στόχοι και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» Κτίριο Πρυτανείας , 1ος όροφος και ώρα 14.00.Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδαςεδώ.
Σημειώνεται ότι, στην συγκεκριμένη ημερίδα θα παραστούν Στελέχη από το Τμήμα Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., προκειμένου να απαντήσουν ερωτήματα σχετικά με την «2η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών», καθώς και την διαχείριση έργων.
Για την καλύτερη οργάνωση της ημερίδας παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση της συμμετοχής σας εδώ.


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ
Οι αιτήσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας όλων των επιπέδων Μαΐου 2020 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαρτίου 2020.Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 18, 19 και 20 Μαΐου 2020 και οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://www.greek-language.gr/certification/. Το εξεταστικό κέντρο για τη Δυτική Ελλάδα είναι το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.


11ος ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ EBECPATRAS
Ο ευρωπαϊκός φοιτητικός οργανισμός BESTπου δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων, διοργανώνει τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC για 11η συνεχόμενη χρονιά από 19-22 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα. Ο EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη που διοργανώνεται από τον BEST (Board of European Students of Technology) και αποτελείται από 3 φάσεις: τον τοπικό γύρο, τον εθνικό και τέλος τον πανευρωπαϊκό τελικό. Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο κατηγορίες το Case Study και το Team Design, ενώ μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, σε ομάδες, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή: εδώ


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Κωστόπουλος, βραβεύθηκε στον TRAVISIONS 2020 seniorresearchercompetition for AIR. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό στο οποίον συμμετέχουν όλοι οι senior Ευρωπαίοι ερευνητές που δουλεύουν στον τομέα της έρευνας για τις Μεταφορές. Ητελετήβράβευσηςθαπραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2020 κατάτηδιάρκειατουΤRA 2020 conference στο Ελσίνκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου