ΠΑΤΡΑ : Η Κοινο_Τοπία εκφράζει τη βαθιά λύπη της για την απώλεια της Γεωργίας Γκοτσοπούλου φιλολόγου, συγγραφέως και ενεργού πολίτη

Άλλη μια απροσδόκητη απώλεια για την Πάτρα, της φιλολόγου, συγγραφέως αλλά και ενεργού πολίτη Γεωργίας Γκοτσοπούλου στα 43 μόλις χρόνια της, μας δημιουργεί μεγάλη θλίψη. Η Γεωργία φίλη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr και παλιά γνώριμη στελεχών της έβαλε τη δική της πινελιά σε δράσεις της οργάνωσης μέσω της ευρύτατης γκάμας των ενδιαφερόντων αλλά και των ταλέντων της.
Άνθρωπος της προσφοράς, με συναίσθηση της ευθύνης, υπηρέτησε την επιστήμη της αλλά και την κοινωνία με ένα ξεχωριστό τρόπο.




Κοινωνικά ευαίσθητη, γαλουχημένη με αξίες και ιδανικά, αφήνει ένα ανεξίτηλο ίχνος στην Πατρινή κοινωνία και μια πίκρα για όλα όσα θα μπορούσε να προσφέρει και δεν πρόλαβε λόγω της πρόωρης απώλειας της.
Στην οικογένεια της, τα τρία αγαπημένα της παιδιά Ιωάννα, Ναταλία και το αβάπτιστο αγοράκι καθώς και το σύζυγό της Δημήτρη Κωτσόπουλο όπως και σε όλα τα μέλη της οικογένειας της εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας.
Γεωργία.. θα σε θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια και τη δοτικότητά σου όπως και για τη θετική ενέργεια που εξέπεμπες.

Η Γκοτσοπούλου Γεωργία γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και διέμενε. Τελείωσε το Πειραματικό Σχολείο και σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Κατόπιν υπηρέτησε στην εκπαίδευση για 20 χρόνια ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στην εκπαίδευση. Τον Απρίλη του 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Νερό στις ρίζες», μια συλλογή διηγημάτων για τον άνθρωπο και τη φύση. Η τελευταία νουβέλα του βιβλίου με τίτλο «το όνειρο» βραβεύτηκε το 2008 από την Ακαδημία Αθηνών.
Ήταν Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και ενεργό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Και όπως αναγράφεται στο βιογραφικό της σημείωμα στο εξώφυλλο του βιβλίου Νερό στις ρίζες. Τα παιδιά της αποτελούν έναν <<αβαθύ ωκεανό>> αγάπης, έμπνευσης και γνώσης. Αγαπά το φαράγγι του Βουραϊκού, το ηλιοβασίλεμα του Πατραϊκού, τα κυκλάμινα και τις νεραγκούλες, τα βιβλία, που μας αλλάζουν για πάντα, τους γελαστούς ανθρώπους, τα ταξίδια σε κάθε μέρος της γης.

         Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

1.  Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της Κοινο_Τοπίας (21 Νοεμβρίου 2017) όπου η Γεωργία Γκοτσοπούλου ήταν βασική ομιλήτρια για το Ν. Καζαντζάκη μαζί με τους Σάκη Κάπαρη και Αλέκα Ράπτη που διάνθισαν τη λογοτεχνική βραδιά με αναγνώσεις αποσπασμάτων του έργου του.

Πραγματοποιήθηκε το τιμητικό αφιέρωμα της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στο Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τον εορτασμό του έτους Καζαντζάκη για τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα. Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η φιλόλογος, Γεωργία Γκοτσοπούλου….
….Η βραδιά-αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και στους ομιλητές και με την παρακολούθηση ενός ολιγόλεπτου βίντεο, που ετοίμασε η Γ. Γκοτσοπούλου και το οποίο συνδύασε άριστα τις εικόνες από τη ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη με μια εξαίσια μουσική επένδυση.


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 15/2
στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πετρωτού και ώρα 3 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου