ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ


Με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ρον Χουλτάι συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ με αφορμή την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market - Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού) στην οποία μετέχει και ο Δήμος. 

 
Κατά την συνάντηση ο κ. Ελισάφ παρουσίασε εκτενώς το προφίλ της πόλης των Ιωαννίνων κάνοντας εκτενή αναφορά στην ιστορία, στις αναπτυξιακές της δυνατότητες και την δυναμική του πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι ξένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας επιλέγουν να επενδύσουν στα Γιάννενα τόσο λόγω της κομβικής θέσης που έχει η πόλη όσο και λόγω του υψηλού επιπέδου των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.
Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε παράλληλα στον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πόλης επισημαίνοντας ότι θα ήταν καθοριστικής σημασίας η λειτουργία ενός δυναμικού και ευέλικτου φορέα για την διεθνή ανάδειξη αυτού του πλούτου.
«Η παράδοση των Ηπειρωτών ευεργετών είναι μια άλλη εξαιρετική παρακαταθήκη και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα και να ξανακάνει τα Ιωάννινα τόπο των ευεργετών και της ενεργούς αλληλέγγυας κοινωνίας των πολιτών», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου