ΠΑΤΡΑ : Απεβίωσε η γνωστή πατρινή Μαρία Στεφανοπούλου

Πλήρης ημερών, κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα, αποχαιρέτησε τα εγκόσμια το βράδυ της Τετάρτης και Παρασκευή πρωί κηδεύτηκε στην εκκλησία των Αγγέλων του Α Νεκροταφείου -σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο-  η γνωστή πατρινή Μαρία Στεφανοπούλου. Η Μαρία Στεφανοπούλου ήταν κόρη του δικηγόρου της παλιάς Πάτρας Ηλία Στουνόπουλου και χήρα του Σπύρου Στεφανόπουλου, αδελφού του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.


Η Μαρία Στεφανοπούλου,που όσοι τη θυμούνται από παλιά μιλούν για μια υπέρκομψη καλλονή της αλλοτινής, αστικής Πάτρας με πολύ ευχάριστο χαρακτήρα και εγκάρδια προσωπικότητα, ήταν αδελφή των Τζένης και Αρτεμις Στουνοπούλου, οι οποίες παντρεύτηκαν τον πολιτικό Κωστή Στεφανόπουλο και τον παιδίατρο Θεόδωρο Γιογκαράκη αντίστοιχα.
«Εφυγε» ήσυχα στα 89 της χρόνια μετά από προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο πλευρό της η μοναχοκόρη της Σίντα, η οποία ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της και οι συγγενείς από την πλευρά των αδελφών της. Η Μαρία Στεφανοπούλου είχε αναπτύξει αθόρυβα φιλανθρωπική δράση, βοηθώντας με συνέπεια κόσμο της μετανάστευσης και της οικονομικής ανέχειας. Ηταν πολύ αγαπητή και ζούσε πολλά χρόνια στο κάτω μέρος της πλατείας Ολγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου