ΗΛΕΙΑ : Κώστας Τζαβάρας: «Ιδιότυπη κατοχή από αλλοδαπούς » στη Μανωλάδα

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα με τους πρόσφυγες, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, τη ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα επεισόδια με τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια. Ο βουλευτής - σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 - για να στηρίξει την άποψη του ότι σε ό.τι αφορά στο μεταναστευτικό έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από τους αρμόδιους, ώστε να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες για «να περαστούν τα μηνύματα που πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι», ανέφερε ως «παράδειγμα» την γνωστή από το 2013 υπόθεση με τις «ματωμένες φράουλες» - όπως καθιερώθηκε να αναφέρεται.

Περιέγραψε λοιπόν ο κ. Τζαβάρας: «Εγώ προερχόμενος από την Ηλεία και έχοντας εκεί πολλά προβλήματα, θα ξέρετε τη ιστορία με τις φράουλες στη Μανωλάδα, ήδη υπάρχουν 5000 αλλοδαποί εκεί που έχουν κάνει ένα ιδιότυπο γκέτο και ζουν παράλληλα σε μία δικιά τους κοινωνία, ξεχωριστή κι αυτόνομη, οι περισσότεροι είναι παράνομοι, δεν τολμάει όμως η πολιτεία να βάλει εκεί τους κανόνες που χρειάζονται και απαιτούνται και καθημερινά μετά τις 5-6 η ώρα βαράει σιωπητήριο στην περιοχή. Δεν κυκλοφορεί κανείς, κυκλοφορούν μόνο οι αλλοδαποί, είναι μία ιδιότυπη κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών».

Ο κ. Τζαβάρας θέλοντας να προλάβει αντιδράσεις για την δήλωση του, είπε πως δεν είναι ρατσιστής ούτε διαπνέεται από αντιανθρωπιστικές ιδέες, αλλά πρέπει «να μπουν κανόνες σε αυτά τα φαινόμενα, κάτι που επιβάλλει και απαιτεί η δημοκρατία».
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου