ΠΑΤΡΑ : Δεν άντεξε ο γραμματέας του ΕΑΜ Μιχάλης Βασιλάκης- Θλίψη για το θάνατό του



Πάτρα: Δεν άντεξε ο γραμματέας του ΕΑΜ Μιχάλης Βασιλάκης- Θλίψη για το θάνατό του

Μετά από πολυήμερη  νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών ο γραμματέας του ΕΑΜ Πάτρας Μιχάλης Βασιλάκης "έφυγε" από τη ζωή τα ξημερώματα.
Δίπλα του  ήταν κάθε λεπτό η οικογένειά του και οι πολιτικοί του σύντροφοι.
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στο αίθριο του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών.




 Ηταν παντρεμένος με την πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα και είχαν αποκτήσει μία κόρη 26 ετών,  την Μαρία. 


*Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη και συλλυπείται θερμά για την απώλειά τους, την σύζυγό του, πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα, την κόρη τους Μαρία και τους οικείους του.

Ο  Χρήστος Πατούχας :


Πρόωρα και άδικα μας αποχαιρετά ο σ. Μιχάλης Βασιλάκης! Άνθρωπος, καθ’ ομολογία ολόκληρης της πόλης μας, μαχητικός και ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των επαναστατικών ιδεών. Από τους πλέον διακεκριμένους ηγέτες της τοπικής κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού κινήματος της πόλης μας, με πορεία πέντε δεκαετιών στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Διέθετε στον μέγιστο βαθμό, την οξυδέρκεια και την μέθοδο ανάλυσης, μπορούσε με τον τρόπο αυτό να περιγράφει τις δυσκολίες του κινήματος στις συνθήκες της παγκόσμιας ήττας του, μπορούσε να αναδεικνύει δρόμους, πρωτίστως να μην παραιτείται ο ίδιος από τον αγώνα στην προοπτική της νίκης. Με προσήλωση στα ιδανικά και τις θεμελιώδεις ιδεολογικές και φιλοσοφικές αρχές, αφήνει το έντονο αποτύπωμα του στην πορεία της Αριστεράς. Στην πόλη μας και στη χώρα.
Τον αποχαιρετούμε με τιμή και σεβασμό στην έντονη προσωπικότητα του, στον απλό και ανεπιτήδευτο χαρακτήρα του, στην σεμνότητα, την ευγένεια και την ανιδιοτέλεια του. Γνωριζόμαστε με τον Μιχάλη από το μακρινό 1978. Με κοινή αφετηρία, πολλά χρόνια συμπόρευσης, συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό σε ξεχωριστούς δρόμους. Ναι, ο Μιχάλης, υπήρξε ηγετική προσωπικότητα. Ήταν πάντα μπροστά από το αγκομαχητό της ιστορίας. Σε μια εποχή, δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ουρανία, στην κόρη του Μαρία σε όλους τους συντρόφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου