ΠΑΤΡΑ : Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.




Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους γεωτεχνικών, εκπροσώπων φορέων και  πολιτών, πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Πάτρα.

 
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Σπυρίδων Σπυρόπουλος, Ιχθυολόγος. Ακολούθησε σύντομη εισήγηση του Προέδρου του Παραρτήματος κ. Αθανάσιου Πετρόπουλου στην οποία συνοψίστηκαν και παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Παραρτήματος για το έτος 2019, ο ρόλος και οι παρεμβάσεις του σε σημαντικά γεωτεχνικά θέματα αλλά και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2020. Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο κ. Φώτης Θεοδωράτος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Αχαΐας, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου και ο κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε 4 αξιόλογους γεωτεχνικούς – μέλη του Παραρτήματος για το επιστημονικό τους έργο και τη γενικότερη δράση τους στο γεωτεχνικό γίγνεσθαι. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: κ. Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής & Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κ. Γεώργιος Σιγαλός, Γεωπόνος, πρ. Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και ο κ. Δημήτριος Σκούρας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, & πρ. Κοσμήτορας της Σχολής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., ο κ. Γεώργιος Σαλάχας, Κοσμήτορας των Γεωπονικών Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, αντίστοιχα. Στους βραβευθέντες δόθηκε αναμνηστικός «κότινος» από πεπιεσμένα φύλλα ελιάς.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των μελών της Δ.Ε. του Παραρτήματος και των παρευρισκομένων. Στην κοπή της πίτας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Πετρόπουλος, οι Βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και Άγγελος Τσιγκρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου / Παραρτήματος Πάτρας κ. Γεώργιος Παπάς, ο πρ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνος Σκανδάμης, η πρ. Βουλευτής Αχαΐας κα. Μαρία Κυριακοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Στανίτσας. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με παρουσία τους, ο πρ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρ. Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κα. Κατερίνα Σολωμού, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Δήμητρα Μπάστα και κ. Δημήτρης Δριβίλας, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και πλήθος Γεωτεχνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου