ΠΑΤΡΑ : ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ


Την Τετάρτη 12/2 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών, η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο Δήμος χωρίς να αμφισβητεί ότι ιδιοκτήτης του χώρου  είναι το Δημόσιο.
"Φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις και το κράτος, είναι νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου που είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού θεωρούν παρανομία το ότι η Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν,  φωτισμό, νερό και παιδική χαρά. 

Ένα πάρκο που άλλαξε την αποκρουστική όψη της εκεί παραλιακής ζώνης και που ικανοποιεί τις οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Από τον Οκτώβρη του 2018, η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο θεωρεί παρανομία το ότι διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Και αυτό, παρότι ο Δήμος είχε πάρει άδεια φύτευσης από την ίδια Υπηρεσία. 

Όταν ολοκληρώθηκε το πάρκο, τότε «διαπίστωσαν» ότι δήθεν είναι παράνομες οι διερχόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις αποχέτευσης χιλιάδων κατοικιών, που προϋπήρχαν επί πολλές δεκαετίες (!), οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος (!), η εγκατάσταση φωτισμού (!), η διάστρωση λεπτού στρώματος χώματος ή λεπτόκοκκου άμμου, που έγινε για την «καθαριότητα του χώρου», η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και συγκεκριμένα μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά, με τοποθέτηση μπετόν (jersey)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου