Στα Σκόπια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα πραγματοποιήσει
 ( 9 και 10 Φεβρουαρίου), επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία.
 Η επίσκεψη στα Σκόπια έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο Σεράγεβο, στα τέλη του 2019, ενώ το προσεχές διάστημα θα περιοδεύσει και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. 

Η περιοδεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων προωθήθηκε από την Ελλάδα και αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, το 2003.
 Η επίσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αναμένεται  μέχρι την άνοιξη  να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Β. Μακεδονία και την Αλβανία.
 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Σκόπια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, την Υπουργό Άμυνας και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, τον Πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου