ΙΩΑΝΝΙΝΑ : : Έξυπνα και γρήγορα όλες οι πληροφορίες για την κίνηση και τις θέσεις στάθμευσης


Έξυπνα και γρήγορα οι πολίτες μπορούν να αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κίνηση στους δρόμους της πόλης και τις θέσεις στάθμευσης.
Κι αυτό καθώς επανήλθαν σε πλήρη λειτουργία, μετά τις εργασίες συντήρησης που προηγήθηκαν από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου, όλες οι εφαρμογές που δίνουν σε πραγματικό χρόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο και την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το έργο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2016 και παρέμεινε ανενεργό για πάνω από ενάμιση χρόνο, διασυνδέεται με τα δύο κεντρικά πάρκινγκ της πόλης, την «Πλατφόρμα Ενημέρωσης Πολιτών για τις Μετακινήσεις» που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου καθώς και με την κινητή εφαρμογή «Ioannina Smart Mobility» που δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις θέσεις στάθμευσης αλλά και τον κυκλοφοριακό φόρτο στις οδικές αρτηρίες της πόλης.

Έτσι οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να αντλούν έγκαιρα πληροφορίες για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ανάλογα να προσαρμόζουν τις διαδρομές τους.
Σε συνδυασμό δε με τα υφιστάμενα συστήματα του Δήμου αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους πολίτες ώστε να επιλέξουν την προσφορότερη διαδρομή, να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και να γνωρίζουν άμεσα τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
Με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί από την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης που ήταν η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου. 


Οι παραγωγοί των Λαϊκών στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Δίπλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στέκονται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών της πόλης στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου και παράλληλα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες.
Κίνηση ανθρωπιάς και προσφοράς σήμερα από τους παραγωγούς της Λαϊκής στους Αμπελοκήπους οι οποίοι προσέφεραν φρούτα και λαχανικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι παραγωγοί και ο Πρόεδρός τους τόνισαν ότι οι άνθρωποι του μόχθου βρίσκονται πάντα δίπλα σε όσους έχουν μεγάλες ανάγκες, στηρίζουν πρωτοβουλίες και δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από το ενδιαφέρον του Δήμου για την αναβάθμιση των Λαϊκών.
Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας ευχαρίστησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τους παραγωγούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία τους θα βρει κι άλλους μιμητές.
Σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των λαϊκών και την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Ευχαρίστησε τους παραγωγούς που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες του Δήμου και σημείωσε ότι η συνεργασία θα είναι συνεχής.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου εξήρε την κίνηση αυτή και αναφέρθηκε στη συνέργεια Δήμου, Οργανισμού και άλλων φορέων με τις ημερίδες για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.


Δημοπράτηση αγροτικής οδοποιίας με 1,1 εκατ. ευρώ 

Στη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση- ανακατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου» προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Πρόκειται για μία μεγάλη και ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση με την οποία θα επιλυθούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.180.000 ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 300 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος ο Δήμος βήμα- βήμα υλοποιεί το τεχνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αγροτικούς οδούς στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος.
Συγκεκριμένα οι Κοινότητες στις οποίες θα γίνουν εργασίες είναι: Κατσικάς, Δροσοχώρι, Κουτσελιό, Καστρίτσα, Μουζακαίοι, Μπάφρα, Πέραμα, Περίβλεπτος και Κόντσικα.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ενώ ο προϋπολογισμός του συμπληρώνεται και με κονδύλι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου