ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης


*Την δραστηριοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων ζήτησε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου
*Η Περιφερειάρχης παρουσίασε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων


Επίσκεψη πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, όπου ενημερώθηκε για την οικονομική δραστηριότητα των νησιών και αντάλλαξε απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια.Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη προστασίας του εμπορίου στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα τις νησωτικές. Συμμετείχαν στην συζήτηση ο Πρόεδρος Σταυρος Σπαθής, οι δύο αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός και Σπύρος Γασπαρινάτος, ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός, ο Διευθυντής, Νεκτάριος Βαβάσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης για τις διαφαινόμενες θετικές εξελίξεις στον τουρισμό την τρέχουσα περίοδο και την προετοιμασία της Περιφέρειας για την διείσδυση σε νέες αγορές και κατηγορίες τουριστών αλλά και την δημιουργία δομών όπως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμών και επίσης το Παρατηρητήριο Τουρισμού για τα Ιόνια Νησιά.
Ενημέρωσε επίσης για το μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας, και Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων με την Enterprise Greece για την ενίσχυση της τεχνογνωσιας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τις δυνατότητες που αυτή η συνεργασία μπορεί να προσφέρει στα Επιμελητήρια.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για την Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων που θα λάβει χώρα στο Αργοστόλι αρχές Μαΐου με παράλληλο αναπτυξιακό φόρουμ και ζήτησε την υποστήριξη και την συμμετοχή της Περιφέρειας όπως και της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επανεκκίνησης και ενδυνάμωσης της Περιφερειακής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων και ζήτησε τον ενεργό ρόλο όλων των Επιμελητηρίων με εναλλασσόμενη προεδρία και στόχο τον συντονισμό, την συνοχή και την καλλίτερη συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου