Δήμητρα Λιάνη για Ανδρέα Παπανδρέου: Ήταν αρσενικό παλιάς κοπής

dimitra-liani-gia-andrea-papandreou-itan-arseniko-palias-kopis

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του

 

 

Πώς θα γιόρταζε τα γενέθλιά του

Ο Ανδρέας Παπανδρέου συνήθιζε να κάνει τα γενέθλιά του στη γνωστή μεζονέτα επί της οδού Αγράμπελης 3, στην Εκάλη. Όπως αναφέρει η κυρία Λιάνη - Παπανδρέου, η ζωή τους μοιραζόταν μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Αγράμπελης, όπου το σπίτι γέμιζε φωνές, τηλεφωνήματα και λουλούδια από τους αγαπημένους φίλους του μεγάλου πολιτικού.
Σημειώνεται πως η μητέρα της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου, είχε την ίδια μέρα γενέθλια με τον πρώην πρωθυπουργό και συνήθιζαν να τρώνε μαζί τα μεσημέρια της 5ης Φεβρουαρίου. Τα βράδια της ίδια ημέρας, η βίλα στην Αγράμπελη «ασφυκτιούσε» από τους αγαπημένους ανθρώπους του Ανδρέα που τον επισκέπτονταν για να γιορτάζουν μαζί του την ημέρα της γέννησής του.
Οι ιστορίες για τα «μουσικά πανηγύρια» στην Αγράμπελη είναι πολλές και το «παρών» έδιναν μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Εκεί, το ζεϊμπέκικο του Ανδρέα Παπανδρέου τους άφηνε όλους άφωνους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, έμαθε να χορεύει όταν ήταν νέος στην Αμερική από τους λιμενεργάτες.

Αρσενικό παλιάς κοπής

Η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου ανέφερε ακόμη πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ένας «άντρας παλιάς κοπής». Αν και αποτελούσε μια μεγάλη μορφή του πολιτικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης, ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και περιποιητικός με τις γυναίκες και κυρίως με τη σύζυγό του. Με μικρές απλές πράξεις φρόντιζε να της δείχνει πάντα την αγάπη και τη στοργή που ένιωθε για εκείνη, όπως να της ανάψει το τσιγάρο ή να της ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου