ΠΑΤΡΑ : Χαράλαμπος Μπονάνος: Ενώνουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) διοργάνωσε ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των ασθενών και του περιβάλλοντός τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά τυπώθηκε οδηγός ενημέρωσης ασθενούς που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.  Ένα εγχειρίδιο που πρόκειται να μοιραστεί από τις ογκολογικές κλινικές της περιοχής μας. 

 «Με την συμμετοχή των οργανώσεων των ασθενών, ενώνουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται» ήταν το μήνυμα που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε με συνέργειες και με προτάσεις που θα αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Περιφέρειάς μας».  

Ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους απευθύνονται στους διακεκριμένους γιατρούς Χαράλαμπο Γώγο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΠ, Χαράλαμπο Καλόφωνο, Καθηγητή Ογκολογίας τμήματος Ιατρικής πανεπιστημίου Πατρών, Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Μονάδας Χημειοθεραπείας ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας,   Παναγιώτη Ζήκο, Διευθυντή Αιματολογικού Τμήματος ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας,             Ιωάννα  Μίχου διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ΠΓΝΠ,  Αικατερίνη Ασλανίδη, νοσηλεύτρια και Πρόεδρο Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΕΣΝΕ, Νικόλαο Μπακάλη, Πρόεδρο της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτριο Παπαγεωργίου, Πρόεδρο Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΣΝΕ. 
Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στον Απόστολο Βανταράκη, καθηγητή Εργαστηρίου Υγιεινής, τμήματος Ιατρικής πανεπιστημίου Πατρών  για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και την Άννα  Βήχα, Προϊσταμένη Ογκολογικού Τμήματος ΠΓΝΠ, που η αποστολή και συμμετοχή της στην Ογκολογική Κλινική δείχνει την ανθρώπινη ζεστασιά και ευαισθησία του συστήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την  παρουσία και τη συμμετοχή τους, η πρώην βουλευτής Νατάσσα Ράγιου από την Αντικαρκινική Εταιρεία, η Ζωή Καζαντζή από τον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα»,  η Τασία Παπαϊωάννου από τη «Φλόγα»,  η Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη από το «Αγκαλιάζω» και αρκετοί πολίτες που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου