ΠΑΤΡΑ : Η πόλη και ο Δήμος οφείλουν να διαχειριστούν το «Μη Καρναβάλι»

Θέσεις και ερωτήματα από το σπιράλ
 Με νηφαλιότητα οφείλει η Πάτρα να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη. Το πλήγμα είναι τεράστιο, οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, τουριστικά. Οι οδηγίες του Υπουργείου είναι, όμως, σαφείς και η υγεία, ως το υπέρτατο αγαθό, αποτελεί προτεραιότητα για την κοινωνία μας.

 
 
Ο προβληματισμός που προκύπτει είναι το πώς η πόλη και η Δημοτική Αρχή θα διαχειριστούν το «μη Καρναβάλι» του 2020. Και εξηγούμαστε: Επισκεψιμότητα στην Πάτρα θα υπάρξει, καρναβαλικές δραστηριότητες, δράσεις και εκδηλώσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα διοργανωθούν στην πόλη, κόσμος θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το τριήμερο. Θα λειτουργήσει, άραγε, ο μηχανισμός του Δήμου Πατρέων και θα υπάρξει συντονισμός όλων των απαραίτητων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης να γίνει οργανωμένα, εύρυθμα και αποτελεσματικά;
Το «σπιράλ», ως υπεύθυνη δημοτική κίνηση, ζήτησε την Πέμπτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του Καρναβαλιού μας, έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και έγινε το ίδιο απόγευμα, παρά τον αρχικό δισταγμό του Προέδρου του σώματος. Παράλληλα, βέβαια, και υποτιμώντας ξανά το ανώτατο όργανο της πόλης, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης, έκανε δηλώσεις περί Καλοκαιρινού Καρναβαλιού, χωρίς προετοιμασία, τεκμηρίωση και προ-ενημέρωση κανενός. Η αναφορά, εξάλλου, έγινε εκ του πονηρού, καθώς κάποιας μορφής καλοκαιρινό καρναβάλι ο Δήμος έχει συμβατική υποχρέωση να διοργανώσει στα πλαίσια σχετικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, έθεσε επίμονα  στη Δημοτική Αρχή τέσσερα ξεκάθαρα ερωτήματα, τα οποία έμειναν, δυστυχώς, απελπιστικά αναπάντητα:
1.      Πως εξειδικεύεται για την Πάτρα η ματαίωση του Καρναβαλιού και ποιες ακριβώς εκδηλώσεις ματαιώνονται;
2.      Τι σκοπεύει να πράξει ο Δήμος Πατρέων σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ιδιωτών;
3.      Υπήρχε plan b στον Καρναβαλικό Οργανισμό για το Καρναβάλι μας. Αν ναι, ποιο ήταν –ήρθε η ώρα να το μάθουμε και να υλοποιηθεί- αν όχι, γιατί;
4.      Πως θα συντονιστεί το «Μη Καρναβάλι» του 2020;
Το σπιράλ ανησυχεί βαθιά. Ο Οργανισμός του Καρναβαλιού και ο Δήμος Πατρέων οφείλουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις τής υπό διαμόρφωση περίστασης. Η πόλη πρέπει να αντέξει και να κλείσει τις πληγές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου