Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» : Προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και μόνο.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλευόταν η γυναίκα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην πόλη μας.
Σήμερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προετοιμασία για την μεταφορά της, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο δημοσιογράφος ο οποίος έφτασε με περίεργο τρόπο ακριβώς έξω από τον θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής ρωτώντας παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες περίθαλψης και φύλαξης της ασθενούς.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό με ενημέρωσαν για την παρουσία του δημοσιογράφου σε χώρο που απαγορευόταν η παρουσία οιουδήποτε λόγω ωραρίου επισκέψεων. Ταυτόχρονα λόγω της ειδικής μεταχείρισης που απαιτούσε η μεταφορά της ασθενούς, γινόταν απομάκρυνση συνοδών και οποιουδήποτε άλλου, θέλοντας να διαφυλάξουμε την γρήγορη και απρόσκοπτη μεταφορά της εκτός του νοσοκομείου.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από τους χώρους του νοσοκομείου υποστηρίζοντας πως είχε έρθει να καλύψει δήθεν καταγγελίες άλλων ασθενών που όλωςτυχαίως έγιναν στην μαιευτική κλινική και όλωςτυχαίως την ώρα που θα μεταφερόταν η συγκεκριμένη ασθενής.
Αφού δεν κατέστη εφικτή η έγκαιρη απομάκρυνση του, ζητήθηκε πράγματι από την ασφάλεια του νοσοκομείου να κληθεί η αστυνομία και να απομακρυνθεί ο δημοσιογράφος από τον χώρο προκειμένου να γίνει η μεταφορά με ασφάλεια και διακριτικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε η σύλληψη του καθώς δεν είμαστε αρμόδιοι να υποδείξουμε στην ελληνική αστυνομία το έργο της.
Να σημειώσω επίσης πως το περιστατικό σημειώθηκε ενώπιον εργαζομένων και συνοδών και ακούστηκαν προς το πρόσωπό μου μειωτικές και προσβλητικές εκφράσεις.
Ο δημοσιογράφος εξήλθε της μαιευτικής κλινικής αλλά παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου πάνω από μία ώρα καθυστερώντας την μεταφορά της ασθενούς η οποία έγινε τελικά με ασφάλεια και διακριτικότητα σεβόμενοι όλοι οι εμπλεκόμενοι μια τόσο ιδιάζουσα κατάσταση.
Κλείνοντας να επισημάνω κάποια θέματα που γράφτηκαν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αρχικά, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα μας αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο πως δεν είδε φύλαξη της ασθενούς. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε 24ωρη φύλαξη από 2 άτομα του Λιμενικού σε κάθε βάρδια.
Γράφτηκε πως ζητήσαμε την απομάκρυνσή του καθώς δεν θέλαμε να καταγραφούν οι καταγγελίες που του έκαναν κάποιοι συνοδοί. Εκτός του τόσο «τυχαίου» γεγονότος πως οι «καταγγελίες» έγιναν στην κλινική που υπήρχε η συγκεκριμένη ασθενής και την ώρα που θα μεταφερόταν, η Διοίκηση καταγράφει τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και προσπαθεί σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του να βελτιώνει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει χωρίς να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας και να ωραιοποιούμε καταστάσεις.
Τέλος, για το δημοσίευμα δήθεν κόντρας μου με τον δημοσιογράφο για ένα ρεπορτάζ του ανήμερα των Θεοφανείων σχετικά με τις πολύωρες καθυστερήσεις εξετάσεις των ασθενών, είναι το λιγότερο ατυχές καθώς ανέλαβα την Διοίκηση του νοσοκομείου 2 εβδομάδες μετά το ρεπορτάζ.
Ηλίας Θ. Θεοδωρόπουλος
Διοικητής Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου