ΠΑΤΡΑ : Παρουσιάζεται τομυθιστόρημα «Οξυγόνο»της Ξένιας Κουναλάκη



 













Oιεκδόσεις«Πόλις» και το βιβλιοπωλείο«Το Δόντι» παρουσιάζουν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 8.30 μ.μ.το μυθιστόρημα «Οξυγόνο» της Ξένιας Κουναλάκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθε ίστον χώρο του βιβλιοπωλείου (Καραϊσκάκη 147, Πάτρα). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφοςΑλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Πρωταγωνιστές της    ιστορίας του βιβλίου μια παρέα φοιτητών, ένα καλοκαίριτου ’90, πουκάνειελεύθερο κάμπινγκ, όταν ο Νικόλας, ο πιο χαρισματικός απ’όλους, πνίγεται στην προσπάθειά του να βγάλειέναν ροφό από τη θάλασσα. Ο πατέρας πενθείτονγιοτου,οι φίλοι θυμούνται  και εξιδανικεύουν τον πεισματάρη φίλοτους.Είκοσι χρόνια αργότερα, οιίδιοι άνθρωποι ξαναβρίσκονται  νησί για τομνημόσυνοτου Νικόλα και αναλογίζονται τιςδικέςτους καθημερινές ασφυξίες και απώλειες: τα όρια τουγάμου και τηςοικογένειας, τηφθοράτουσώματος, τοτέλοςτηςγονιμότητας, την επαγγελματική αβεβαιότητα, τονθάνατο που πλησιάζει.

Η Ξένια Κουναλάκηγεννήθηκετο 1971 στοΑμβούργοτηςΓερμανίας.Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΠανεπιστήμιοΑθηνών. Είναι αρχισυντάκτρια διεθνώνειδήσεων και τακτική αρθρογράφοςστην«Καθημερινή». Από τιςεκδόσεις«Πόλις»κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της«Στιςταινίεςκλαίωστις πιοάσχετεςσκηνές» και «Ο αντισημιτισμόςστηνΕλλάδα - Ομιλία στοΠνευματικόΚέντροτουΔήμουΙωαννιτών, με αφορμήτηνΗμέρα ΜνήμηςτωνΕλλήνων Εβραίων Μαρτύρων και ΗρώωντουΟλοκαυτώματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου