ΠΑΤΡΑ : Εκδήλωση Κι άν ήσουν εσύ-GlobalVillage: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για τη διαφορετικότητα


Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Παν/μίου Πατρών, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου  η εκδήλωση «Κι άν ήσουν εσύ-GlobalVillage». Συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο, την AIESEC Πανεπιστημίου Πατρών, το
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Συμμετείχαν 190 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία Αχαΐας: 1ο Ακράτας, 8ο Πατρών, 24ο Πατρών και 41ο Πατρών.
Με την ευκαιρία της φιλοξενίας ξένων εθελοντών στην Πάτρα από την AIESEC και στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΜΕΤ, με την AIESEC, καθώς και του Προγράμματος Εθελοντισμού της AIESEC “Global Volunteer” δόθηκε η δυνατότητα συνεύρεσης ατόμων διαφορετικών πολιτισμών, η μεταξύ τους επικοινωνία, η προαγωγή των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, όπως αυτές εμφανίζονται μέσα από το θέμα των προσφύγων και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι μαθητέςνα προσεγγίσουν θέματα διαφορετικότητας, να έρθουν σε επαφή με νέους από διαφορετικά μέρη του κόσμου και να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια.
Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης τρεις φοιτητές από την Αμερική, την Ινδία και τη Μοζαμβίκη, παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, τις ιδιαιτερότητες της πατρίδας τους. Στη συνέχεια, με τη συνεργασία εθελοντών φοιτητών του ΜΕΤ και μελών της AIESEC Παν/μίου Πατρών υλοποίησαν έξι παράλληλα βιωματικά εργαστήρια στους χώρους του Μουσείου. Ξένοι κια έλληνες εμψυχωτές των εργαστηρίων παρουσίασαν χορούς από τις χώρες τους και χόρεψαν μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τέλος, μαθητές από τα Δημοτικά 41ο Πατρών και 1ο Ακράτας τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια προς τιμήν των ξένων φοιτητών.
Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος Παγκόσμιος Φοιτητικός Οργανισμός και εδρεύει σε 131 χώρες. Το όραμα του είναι η επίτευξη της ειρήνης και η μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου