ΜΕΣΣΗΝΙΑ : Ζητούν αποζημιώσεις 1.000.000 ευρώ από το δημόσιο για την τραγωδία με νεκρή κοπέλα στο Πολυλίμνιο!

 Αγωγή αποζημίωσης που συνολικά ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Μεσσήνης, η οικογένεια της άτυχης 24χρονης από την Πάτρα που έχασε τη ζωή της, τον Αύγουστο του 2016, στο Πολυλίμνιο Χαραυγής από κατολίσθηση και η 25χρονη Μεσσήνια φίλη της που τραυματίσθηκε σοβαρά στο ίδιο περιστατικό.

 

 

Η αγωγή κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας από τη μητέρα, τον πατέρα, την αδελφή και την γιαγιά της 24χρονης που σκοτώθηκε και την ίδια την 25χρονη.
Με την αγωγή, τόσο στο Ελληνικό Δημόσιο, όσο και στο Δήμο Μεσσήνης, επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες για ότι συνέβη. Επισημαίνουν ότι παρέλειψαν να επιδείξουν την προσοχή που όφειλαν και μπορούσαν,  καθώς και να προβούν στις επιβαλλόμενες ενέργειες για προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών στο χώρο του Πολυλιμνίου.
Υπενθυμίζεται ότι έχει κατατεθεί και μήνυση, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια στον τότε Δήμαρχο Μεσσήνης, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας, το Δασάρχη Καλαμάτας και 4 στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Η τραγική ημέρα του δυστυχήματος

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στις 13 Αυγούστου του 2016, αναφέρουν ότι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, η άτυχη 24χρονη που ήταν πτυχιούχος της Σχολής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μαζί με την αδελφή της, την 25χρονη φίλη της και δύο φίλους τους, πήγαν στο Πολυλίμνιο.
Η παρέα, ενώ βρίσκονταν αμέσως μετά τη δεύτερη ξύλινη γέφυρα προς τη μεγάλη λίμνη, έγινε κατολίσθηση βράχου, ο οποίος χτύπησε και σκότωσε την 24χρονη, προξενώντας της σοβαρές κακώσεις κεφαλής, κατάγματα θώρακος και κακώσεις δεξιού άνω και κάτω άκρου, ενώ άλλο τμήμα του βράχου χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι την 25χρονη, προξενώντας της βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Αρχικά και οι δύο κοπέλες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 25χρονης, ενώ η 24χρονη, λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού της, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Εκεί υποβλήθηκε αμέσως σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, ενώ επειδή έγινε αφαίρεση οστικών τμημάτων, λίγους μήνες μετά υποβλήθηκε και σε κρανιοπλαστική επέμβαση.
Η αποκατάστασή της χρειάσθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, όπως αναφέρει,  η όλη κατάσταση αλλά και η χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι της δημιούργησαν ψυχολογική φόρτιση και κατάθλιψη, λόγω δε της μεγάλης της απουσίας, διέκοψε τις σπουδές της στο ΤΕΙ Πάτρας, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Οι αποζημιώσεις που ζητούν

Βάση της αγωγής ζητούν να τους καταβληθούν οι εξής αποζημιώσεις: Στον πατέρα της 24χρονης, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 240.000 ευρώ και για έξοδα κηδείας το ποσό των 7.375,48 ευρώ.
Στη μητέρα της, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 240.000 ευρώ. Στην αδελφή της, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 240.000 ευρώ. Στη γιαγιά της, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 150.000 ευρώ. Στην 25χρονη που τραυματίσθηκε, συνολικά για αποζημίωση και έξοδα το ποσό των 158.400 ευρώ.
Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου