ΑΘΗΝΑ : Κορωνοϊός: 228 κρούσματα στην Ελλάδα - 38 νέοι ασθενείς

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό

Ανακοινώθηκαν 38 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών σε 228.
Σε 228 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο καθηγητής - λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 38 νέα κρούσματα.
Από αυτά, τα 22 είναι «ορφανά» και εικάζεται ότι μεταδόθηκαν εντός της χώρας.
Από τους συνολικά 228 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 57 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο εκ των οποίων οι πέντε διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το 51% των νοσούντων είναι άνω των 61 ετών.
Από το σύνολο των ασθενών με κορωνοϊό, οι οκτώ έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, κατέληξαν δύο ακόμα ασθενείς από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε τρία. Πρόκειται για έναν 90χρονο, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ο οποίος κατέληξε σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα και για έναν 67χρονο επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο.
Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση να αποφεύγεται ο συνωστισμός κι έκανε λόγο ξανά για προσωπική ευθύνη του καθενός στη μετάδοση του κορωνοϊού, συνιστώντας ψυχραιμία και όχι πανικό.
Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού προβλέπεται να προβλεθεί στο μισό ο αριθμός των επιβατών που θα εξυπηρετούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου