ΑΘΗΝΑ : Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στους 89 το σύνολο των προσβληθέντων

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στα 89, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.


Την ίδια ώρα η κατάσταση του 66χρονου από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.
Ο 66χρονος, το ένατο κρούσμα Covid-19 και ο πρώτος που διαγνώστηκε από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους, νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου, λαμβάνοντας το μείγμα φαρμάκων που ενέκρινε για τον νέο κορονοϊό –δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα– την περασμένη Τρίτη το βράδυ εκτάκτως η Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

 Θετικός στον κορωνοϊό ο Βαγγέλης Μαρινάκης -Το μήνυμά του στο Facebook
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης


Με κορωνοϊό διεγνώσθη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Η ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Facebook

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει: «Ο γνωστός ιός με «επισκέφθηκε» και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποίησω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνσιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου