ΑΘΗΝΑ : Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης Παπαχελάς

Στην αποκάλυψη ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό προχώρησε, μέσω της στήλης του, ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς.Όπως σημειώνει, έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα ενώ περιγράφει την εμπειρία ως «δυσάρεστη, κάτι σαν κακή γρίπη». Ο Αλέξης Παπαχελάς σημειώνει ότι αυτές τις ώρες αντλεί δύναμη από ανθρώπους που η εφημερίδα έχει αναδείξει σαν υποδείγματα, όπως τον κ. Τσίοδρα «οι οποίοι μας γεμίζουν σιγουριά»
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα είχε ανακοινώσει ότι εργαζόμενος στην ιστοσελίδα της είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το κείμενο του Αλέξη Παπαχελά για τον κορωνοϊό

«Την περασμένη Δευτέρα το πρωί έμαθα ότι είχα και εγώ προσβληθεί από το κορωνοϊό. Όπως πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Αυτή τη συλλογική αβεβαιότητα που ένιωθα να κυριαρχεί την ένιωθα στο πετσί μου. Μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή. Γιατί μαθαίνουμε συνέχεια για περιπτώσεις ανθρώπων που του πήραν αψήφιστα και βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Κατά τα άλλα η ώρα περνάει με παζλ, βιβλία για τη δουλειά της εφημερίδας. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βρεθώ κοντά στους γονείς μου τέτοιες ώρες και ξέρω πόσο τους αγχώνουν τέτοια νέα. Σκέφτομαι πολύ αυτήν τη γενιά και πρέπει να την προφυλάξουμε. Ξέρω, είναι «αγύριστα κεφάλια» και θέλουν να βγαίνουν έξω να κάνουν τα δικά τους πράγματα, θεωρούν ότι είναι ανικητοι, γιατί όντων πέρασαν πολλά. Όχι τώρα όμως. Ανακαλύπτουμε συνήθειες που είχαμε ξεχάσει, φιλίες που μετράνε όσο τίποτε άλλο μέσα σε αυτόν τον πανικό. Θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δίνουε, αλλά και πώς μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω μέσα σε μια ώρα στη ζωή μας. Δεν είναι πόλεμος, αλλά σίγουρα θυμίζει πόλεμο. Αυτές τις ώρες αντλούμε δύναμη από ανθρώπους που αναδεικνύουμε σαν υποδείγματα εδώ και χρόνια, από αυτήν την εφημερίδα, όπου οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν να πετυχαίνουν τον άθλο της καθημερινής έκδοσης. Αυτοδημιούργητους άριστους, σαν τον κ Τσιόδρα, οι οποίοι μας γεμίζουν σιγουριά. Λίγα και σταράτα λόγια,
στέρεα λόγια».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου