ΙΩΑΝΝΙΝΑ : "Υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως των ΚΑΔ στις ευεργετικές διατάξεις"


Επιστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προς τα αρμόδια Υπουργεία, με θέμα: Υπαγωγή όλων ανεξαρτήτως των ΚΑΔ στις ευεργετικές διατάξεις:
 Η συνεχιζόμενη πρωτοφανής παγκόσμια κρίση λόγω της εξάπλωσης του  κορωναϊού έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε  αχαρτογράφητα νερά που κανείς ακόμη και εσείς όπως φανταζόμαστε, δεν γνωρίζετε που θα τις οδηγήσει.
 Από την πρώτη στιγμή και έγκαιρα σας επισημάναμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και προτείναμε λύσεις, προσωρινές αλλά και σε βάθος χρόνου. Προφανώς  σήμερα εκτός από τα πρωτογενή προβλήματα που δημιουργήθηκαν, έχουμε και τα δευτερογενή, με δεδομένο ότι η αναγκαστική  αναστολή μεγάλου τμήματος της επιχειρηματικότητας επηρέασε καθολικά και σε απόλυτους αριθμούς και αυτές που δεν υποχρεώθηκαν να αναστείλουν την επιχειρηματικότητα τους.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι το τμήμα της επιχειρηματικότητας που επιλέξατε να μην οδηγηθεί σε αναγκαστική αναστολή εργασιών έχει μετατραπεί σε επιχειρήσεις φαντάσματα με τα λειτουργικά τους έξοδα καθημερινά να μεγεθύνονται και τα έσοδα τους να αποτελούν φανταστική και άγνωστη λέξη.
Καθημερινά και από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του, κος Δημήτριος Δημητρίου καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ καταγράφουν τις ανάγκες των επιχειρηματιών, προσπαθώντας να καθοδηγήσουν και να επιλύσουν ακόμη και τα άλυτα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και συνεχίζονται να δημιουργούνται.
Δεν αμφισβητήσαμε τις αρχικές σας προθέσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά σήμερα, με ευθύνη δική σας έχετε δημιουργήσει επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων. Από την μια πλευρά οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με δική σας εντολή και οι οποίες βρέθηκαν στον πίνακα των ευεργετικών διατάξεων σας και από την άλλη η επιχειρηματικότητα που έχει ανοιχτές τις πόρτες της αλλά λειτουργεί σε καθεστώς αναστολής, λόγω της σχέσης τους με αυτές που ανεστάλη η λειτουργία τους ενώ ταυτόχρονα μέχρι και  σήμερα έχουν απενταχθεί  από τον πίνακα των ευεργετικών διατάξεων.
Διαπιστώνοντας καθημερινά τα προβλήματα που διογκώνονται καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται, σας καλούμε να λειτουργήσετε ως η μάνα του συνόλου των επιχειρηματιών και όχι ως η μάνα που όποιο παιδί γκρινιάζει το ταΐζει με γάλα για λίγες ώρες  ηρεμίας .
Σας καλούμε υπεύθυνα, δεδομένης της εξέλιξης της κρίσης να συμπεριλάβατε όλους ανεξαρτήτως  τους ΚΑΔ που έχουν πληγεί από αυτή και όχι μόνο αυτούς που ενδεχομένως έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν μαζί σας.
Στις μέρες της κρίσης η κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει το σύνολο της επιχειρηματικότητας ,χωρίς διακρίσεις ,χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς ,υπεύθυνα και με σχέδιο .               
                                                             Ο Πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου