ΠΑΤΡΑ : Επιστολή Μαρλαφέκα σε Σταϊκούρα: «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα ρευστότητας»

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε  επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνοντας ποια η κατάσταση έχει διαμορφωθεί στις επιχειρήσεις της Αχαΐας .Στην επιστολή αναφέρεται ότι:

 

 

 

 

 «κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε πως έχει προκληθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε πλήθος εμπορικών  επιχειρήσεων που εισάγουν εμπορεύματα  από τρίτες χώρες.

Ως γνωστόν, τα  εμπορεύματα αυτά, μετά την άφιξή τους στην χώρα μας τίθενται σε τελωνειακό καθεστώς δέσμευσης σε τελωνειακές αποθήκες, μέχρι την καταβολή δασμών και του ΦΠΑ για τον εκτελωνισμό και την παραλαβή τους.
Ήδη σε τελωνειακές αποθήκες βρίσκεται μεγάλος όγκος εμπορευμάτων τέτοιας κατηγορίας.
Λόγω των επικρατουσών συνθηκών και την απουσία επιχειρηματικής δραστηριότητας ήδη έχει προκληθεί σε πλήθος επιχειρήσεων σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων  αυτών.
Στα πλαίσια αυτά, αιτούμαστε να συμπεριληφθούν και αυτές οι επιχειρήσεις στην ρύθμιση των 24 δόσεων του ΦΠΑ που ισχύει συμπεριλαμβάνοντας και τους δασμούς.
Η απόφασή σας αυτή θα παρέχει μια πολύ σημαντική διευκόλυνση σε πλήθος επιχειρήσεων που είχαν προγραμματίσει τις εισαγωγές τους προ της εμφάνισης των σοβαρών προβλημάτων από την επέκταση του κορωνοϊού και σήμερα θα αναγκασθούν να αποθηκεύσουν τα εμπορεύματα, αναμένοντας και ελπίζοντας για το τέλος της κρίσης.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πλάτων Μαρλαφέκας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου