ΠΑΤΡΑ : Μία σπουδαία εκδήλωση

Με τιμώμενα πρόσωπα τον πρόεδρο του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλη Λιόλιο και τον επιχειρηματία, Νίκο Καρακίτσο, με την παρουσία του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου η κοπή της  πίτας του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος».
Μία σπουδαία εκδήλωση που τόσο οι ανακοινώσεις που έγιναν, όσο και η αθρόα προσέλευση του κόσμου κατέδειξαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Σύλλογος στην τοπική κοινωνία και στη διασύνδεσή της με την «αδελφή» χώρα της Ουκρανίας.


Οι ιδρυτές του Συλλόγου, ο πρόεδρος, Μιχάλης Ροδόπουλος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Καρακίτσος καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους.
Ειδικότερα,  κ. Ροδόπουλος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρέσβη της Ουκρανίας, ο οποίος όπως είπε, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου στηρίζοντας τις προσπάθειές του, ενώ ανακοίνωσε και επίσημα την λειτουργία των κατασκηνώσεων στη Σκαφιδιά που παραχώρησε ευγενικά ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός στον Σύλλογο για δέκα χρόνια με σκοπό τη φιλοξενία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ορφανών παιδιών της Ουκρανίας, αλλά και αδύναμων οικονομικά οικογενειών και από τις δύο χώρες. Ο κ. Ροδόπουλος ευχαρίστησε εκ καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αξιέπαινη αυτή, ενέργειά του.
Από την πλευρά του, ο κ. Καρακίτσος τόνισε πως ο σκοπός του Συλλόγου είναι Ελλάδα και Ουκρανία να αποτελέσουν ένα ισχυρό «δίδυμο» συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να επαναληφθούν δράσεις και επαφές με πιο οργανωμένο και συστηματικό τρόπο για αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών, εστιάζοντας στην επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Όσον αφορά στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς, ο κ. Καρακίτσος τόνισε πως «ο Σύλλογος επιδιώκει να δημιουργήσει εκεί ένα σημείο συνάντησης Ουκρανών και Ελλήνων φιλοξενώντας οικογένειες και από τις δύο χώρες με πολύ χαμηλό κόστος».
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης από την πλευρά του, τον πάντα δραστήριο και ενεργό Σύλλογο, τιμώντας τον πρόεδρό του, Μιχάλη Ροδόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Νίκο Καρακίτσο. Επίσης, πρότεινε, υιοθετώντας την εισήγηση του Συλλόγου, να υπάρξει άμεσα αδελφοποίηση της ομάδας του Προμηθέα Πατρών με ομάδα, αντίστοιχης κατηγορίας της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι και ο αθλητισμός θα μπορούσε να αποτελέσει κοινό πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών.
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση του κ. Λιόλιου, ενός ανθρώπου που εκτός από την επιτυχημένη επιχειρηματική του πορεία, κατάφερε μέσω της ομάδας του Προμηθέα να αναδείξει την Πάτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμητική αυτή, διάκριση και αποδέχτηκε την πρόταση αδελφοποίησης με ουκρανική ομάδα.
Ακολούθως έγινε η βράβευση του κ. Νίκου Καρακίτσου, ο οποίος εξεπλάγην ευχάριστα, καθώς δεν γνώριζε πως θα ήταν ένα από τα δύο τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης. Εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, στην οποία άλλωστε, ο ίδιος υπήρξε πρωτεργάτης. Θυμίζουμε, ότι ο κ. Καρακίτσος πιστεύοντας στην υγιή επιχειρηματική συνεργασία, ήταν ιδρυτής του «Αστέρα» και «πατέρας» των ομίλων, ενώ κατά την θητεία του στο Επιμελητήριο Αχαΐας είχε αναλάβει πρωτοβουλία διοργανώνοντας μαθητική έκθεση για τα οφέλη στήριξης των ελληνικών προϊόντων και των μικρών επιχειρήσεων.
Την πίτα ευλόγησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, π. Ιωσήφ και ο π. Ερμόλαος Μασσαράς, ενώ συμμετείχαν με την ανάγνωση ποιημάτων η Αλεξάνδρα Ράπτη και με μουσικές επιλογές, η γνωστή πιανίστρια, Ολένα Φέντκο και η υψίφωνος, Λένα Σουρμελή.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής της Αποκεντρωμένης, Σάκης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θ. Μπαρής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ και πρόεδρος των εργοληπτών Αχαΐας, Π. Μαντάς, ο εκδότης της «Γ», Ιωάννης Χρ. Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Β. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών Πόλεως, Κ. Βοργιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, Ν. Δούρος, η πρόεδρος Παραλίας Λακκόπετρας Σοφία Πανίτσα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», Δ. Μπαρμπούνης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργοληπτών Εμπειροτεχνών Ελλάδος, Γ. Τσάλτας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Σπ. Σκιαδαρέσης, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Κ. Σβόλης, οι επιχειρηματίες, Κ. Μπακαλάρος, Φ. Μουστής και Β. Κούφης, η πρώην πολιτευτής, Γ. Ντάτσικα, αντιπροσωπεία του ΕΕΣ Πάτρας, ο κ. Αγγελόπουλος Αργύρης από το Υγειονομικό, ο δικηγόρος, Θ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Ηλίας Μεντζελόπουλος, κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου