ΕΠΕΙΓΟΝ / Κορονοϊος: Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 16/03 σύμφωνα με  πληροφορίες του Dikaiologitika News, η κυβέρνηση λαμβάνει την απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα λιανικής σε όλη την χώρα ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία των πολιτών και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊου. Ανοικτά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα που πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει πάντα στο τραπέζι το θέμα της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας το οποίο μέτρο θα ενεργοποιηθεί όταν συντρέξουν σοβαροί λόγοι. Αυτή την στιγμή η κατάσταση που επικρατεί με την εξαπλωση του κορονοϊου στην χώρα δεν δικαιολογεί καθολική απαγόρευση, παρά μόνο αυστηροποίηση των μέτρων όπου παρατηρείται ότι χρειάζεται, όπως για παράδειγμα έγινε για τις οργανωμένες παραλίες και την συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για τις εκκλησίες.
Εφόσον η κατάσταση και με την βοήθεια των πολιτών παραμείνει σε ελεγχόμενα επίπεδα δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης. Αν η κατάσταση ξεφύγει τις επόμενες ημέρες τότε θα επανεξεταστεί. Σε αυτή την φάση η κυβέρνηση ανακοινώνει το μεσημέρι ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικής υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τα όσο εξετάζει αυτή την στιγμή η αρμόδια επιτροπή, δεν θα μπεί λουκέτο σε όλο το λιανεμπόριο αλλά σε καταστήματα τα οποία δεν παρέχουν ήδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά ορίζονται στην κατάσταση της κρίσης. Για παράδειγμα θα κλείσουν όλα τα καταστήματα που πωλούν ρούχα, οπτικά, παιχνίδια πιθανόν συνεργεία και ότι άλλο κρίνει η υγειονομική επιτροπή που εξετάζει αυτή την ώρα την σχετική λίστα.
Πληροφορίες του Dikaiologitika news αναφέρουν ότι καταστήματα που πουλούν ήδη πρώτης ανάγκης οπως μινι μαρκετ, περίπτερα κτλ εξετάζεται να παραμείνουν ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου