ΠΑΤΡΑ : «Σύμμαχοι Φροντίδας» - Ένα καινοτόμο έργο από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας


 Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενημερώνουν για την έναρξη ενός έργου, με διετή – τουλάχιστον – ορίζοντα εργασίας (Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2022), το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από το Σύλλογό, με τη χρηματοδότηση του EEA Grants του ΕΟΧ (πρόγραμμα Active citizens fund για την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων) και απευθύνεται σε φροντιστές γυναικών με καρκίνο, καθώς και σε ολόκληρη την κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.





Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου: ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», από τον προσεχή Απρίλιο, πρόκειται να προσφερθούν από το Σύλλογό και ομάδα επιλεγμένων επιστημόνων δωρεάν σεμινάρια προς φροντιστές γυναικών με καρκίνο, με τη δημιουργία – μεταγενέστερα – ανοικτών ομάδων ψυχοκοινωνικής στήριξής τους, ενώ, επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η καινοτομία του έργου αυτού, η οποία έχει αναγνωρισθεί και από τους διαχειριστές της χρηματοδότησης, ενισχύει την πεποίθηση και προσδοκία μας πως τα οφέλη από την υλοποίησή του θα είναι πολλαπλά τόσο για τις ογκολογικές ασθενείς και τις οικογένειές τους, όσο και για το επίπεδο της κοινωνικής μέριμνας για τους καρκινοπαθείς σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση  και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με χρηματοδότηση από την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν και διαχειριστές της επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Κάθε δράση στο πλαίσιο του έργου, διάρκειας δύο ετών, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Πληροφορίες: 2610 22 22 74, breastcapatras@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου