Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας -Το καμπανάκι Μητσοτάκη

Η «συμπεριφορά» των πολιτών το επερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Με λίγα λόγια, αν οι πολίτες δεν κόψουν τις άσκοπες βόλτες τις επόμενες ημέρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Αποκρυπτογραφώντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι σημερινές του δηλώσεις ήταν το τελευταίο... καμπανάκι πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.
Γεραπετρίτης: Από εμάς εξαρτάται αν θα πάρουμε ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα ήταν σαφής:

«Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Αν υπάρξει κλιμάκωση, θα υπάρξουν και άλλα περιοριστικά μέτρα είτε με περιορισμό κίνησης, είτε εργασιών που και σήμερα λειτουργούν» τόνισε. Για να προσθέσει: «Πρέπει να δείξουμε όλοι πολύ μεγάλη σύνεση στις εξόδους μας. Το Σαββατοκύριακο όλοι στο σπίτι».
Χαρδαλιάς: Μείνετε στις κατοικίες σας

Αυστηρή σύσταση απηύθυνε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την τήρηση των αυστηρών προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακοπή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου