ΠΑΤΡΑ : Που είναι οι αιρετοί μας;


Εμφανίστηκε ο κορονοϊός και εξαφανίστηκαν οι αιρετοί από την περιοχή μας που διέρχεται την περίοδο αυτή μία πρωτόγνωρη δοκιμασία. Απόντες και απούσες από τη δύσκολη καθημερινότητα του υγειονομικού κόσμου που δίνει τη μάχη του αγόγγυστα και με αυταπάρνηση στο κρίσιμο μέτωπο και φυσικά των πολιτών, βρίσκονται οι εκλεγμένοι.
 
 
 
Με εξαίρεση την Περιφέρεια, δήμος και βουλευτές, κυβερνητικοί και μη, κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από το μέτωπο της κρίσης. Ορισμένοι περιορίστηκαν στην έκδοση ανακοινώσεων και άλλοι δεν μπήκαν καν σε αυτόν τον κόπο. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει λόγο και μερίδιο ευθύνης σε αυτή την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πόλη; Οι βουλευτές δεν έπρεπε να διακατέχονται από την αγωνία και από κοινού με τους υγειονομικούς παράγοντες της περιοχής και την Περιφέρεια να συνδράμουν, ώστε να οχυρωθεί υγειονομικά η περιοχή; Δήμος και βουλευτές δεν οφείλουν να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, στην αγορά και να παρέχουν ηθική και ψυχολογική στήριξη;
Οι πολίτες έβαλαν σταυρό δίπλα από το όνομά τους, επειδή πίστευαν ότι είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και να τους στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. Η σωστή παρουσία των αιρετών μπορεί να λειτουργήσει κατευναστικά, να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της κατάστασης και να επιφέρει ηρεμία στους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολες δοκιμασίες και αχαρτογράφητα νερά. Ο αιρετός και ο κατέχων θέση ευθύνης δε δικαιούται να κάθεται στην ίδια όχθη με τον απλό πολίτη που μουδιασμένος και επιφυλακτικός αναμένει τις εξελίξεις. Οφείλει να παίξει τον ρόλο του. Να περάσει το κατώφλι της Υγειονομικής Περιφέρειας με πραγματικό ενδιαφέρον και με διάθεση να εργαστεί και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννάει ανά δευτερόλεπτο ο επιθετικός εισβολέας στη ζωή μας. Αλλωστε το κατώφλι αυτό, όπως και πολλά άλλα, το γνωρίζει πολύ καλά καθώς το διασχίζει για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια που έχει υποσχεθεί.
Οι εβδομάδες που έρχονται πιθανόν να είναι πολύ δύσκολες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μένει κλεισμένος στο καβούκι του. Η κοινωνία έχει ανάγκη την ηθική και την ψυχολογική υποστήριξη. Κι αυτό είναι υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουν άπαντες οι αιρετοί, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Συντεταγμένα, οργανωμένα, ήρεμα, με συνεννόηση και συνεργασία θάβοντας το σαράκι του «εγώ». Η υπόθεση αυτή δεν ενδείκνυται για αυτοπροβολή.
Ο δρόμος είναι απλός. Μας το έδειξαν και μας το δείχνουν τις ημέρες αυτές οι γυναίκες του Εβρου με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις υποστήριξης προς τους συνοριοφύλακες. Δεν χρειάστηκε να πάρουν τα όπλα, αλλά έκαναν αυτό που ήξεραν. Μπήκαν στις κουζίνες τους, μαγείρεψαν και με γεμάτα τα χέρια τους και το φωτεινό χαμόγελό τους τόνωσαν την ψυχολογία αυτών που έχουν επωμισθεί με το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της φύλαξης των ελληνικών συνόρων.
Αλλωστε εκεί είναι που κρινόμαστε, στα δύσκολα. 
ΠΗΓΗ της Μαρίνας Ριζογιάννη απο το pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου