ΠΑΤΡΑ : Ο ΣΕΒΙΠΑ χαιρετίζει την έναρξη...


 των δρομολογίων του Προαστιακού σιδηρόδρομου από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα, με την πεποίθηση ότι θα δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή.
Ο Σύνδεσμος από τη πρώτη στιγμή, έθεσε την επέκταση του Προαστιακού ως βασική προτεραιότητα για την οποία εργάστηκε σκληρά και επίμονα, γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για ένα παραγωγικό έργο. 

Ο Προαστιακός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που πρωτίστως εξυπηρετεί τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο και τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.
Από το 2012 ο Σύνδεσμός μας πίεσε αδιάκοπα για τη λειτουργία του Προαστιακού προς τη Δυτική Αχαΐα και τη σύνδεσή του, με την ΒΙΠΕ Πάτρας. Ο στόχος μερικώς επετεύχθη, καθώς η στάση των Τσουκαλεΐκων απέχει σχεδόν 10 km από τα άκρα της ΒΙΠΕ.
Τα ωράρια των δρομολογίων δεν είναι τα ζητηθέντα, ώστε να ταιριάζουν στις βιομηχανικές βάρδιες, ενώ παραμένει προς επίλυση η λεωφορειακή σύνδεση από την στάση Τσουκαλεΐκων έως το εσωτερικό οδικό δίκτυο της ΒΙΠΕ Πατρών.
Παρόλα αυτά, επειδή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, ο ΣΕΒΙΠΑ θεωρεί θετική εξέλιξη την έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαϊα και έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις μέλη του, παρατηρήσεις και προτάσεις, σχετικά με την βελτίωση των ωραρίων και των στάσεων, για να προωθηθούν προς τους αρμοδίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου