ΑΘΗΝΑ : Πρετεντέρης κατά Παπαχελά που θέλει «συνεννόηση» Μητσοτάκη - Τσίπρα

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, δημοσιογράφος του ομίλου Μαρινάκη, ανήμερα της εθνικής εορτής, απορρίπτει μια πιθανή συνεννόηση των δύο αρχηγών, Μητσοτάκη και Τσίπρα.
Σε κείμενό του απαντώντας στην ουσία σε σχετική πρόταση του διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκαλώντας μάλιστα την πρόταση αυτή ως «κουτοπονηριά» γιατί στόχος είναι να ελέγξουν τον Μητσοτάκη.

 Κατά τον κ. Πρετεντέρη μια χαρά τα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνος του:
«…Μόνο στην Ελλάδα ακούστηκε ότι η λύση είναι να τα βρουν ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα. Για ποιον λόγο; Ιδέα δεν έχω. Στερούμαστε Πρωθυπουργού; Όχι. Δεν έχουμε κυβέρνηση; Έχουμε. Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης από την πλειοψηφία; Έως τώρα κανένα. Μας έλειψε ο Πολάκης; Μπρρρρρ!», γράφει συγκεκριμένα.
Αποκαλεί μάλιστα ανόητους όσους υποστηρίζουν πως "ο Αλέξης έχει άστρο" κι ότι "ο Μητσοτάκης είναι λίγος".
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπάρχει «ένα ζήτημα κουτοπονηριάς». Δηλαδή, «τα τελευταία χρόνια βαρέθηκα να ακούω ότι "ο Αλέξης έχει άστρο" κι ότι "ο Μητσοτάκης είναι λίγος". Καμία αντίρρηση. Η ανοησία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και η απάντηση δόθηκε στις εκλογές. Οι ίδιοι επεδίωκαν να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τη μικρότερη δυνατή ισχύ.
Έχασαν. Θα προτιμούσαν να μην πάρει αυτοδυναμία. Ήθελαν να κρατήσει στην Προεδρία τον Παυλόπουλο. Τον προτρέπουν να συνεννοείται σε όλα με τον Τσίπρα. Ενδεχομένως θα μπορούσαν και να συγκυβερνήσουν, αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Διότι το ζητούμενο είναι τελικά να ελέγξουν τον Μητσοτάκη».
Τι είχε γράψει ο Αλέξης Παπαχελάς στις 18.03:
«Βλέπω ότι ο ιός της διχαστικής υστερίας επιμένει. Σε εμάς δεν θα πιάσει, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι χολερικοί. Μας γεμίζει η αισιοδοξία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα. Ερχονται δύσκολα μετά τις δύο απανωτές κρίσεις, του μεταναστευτικού - προσφυγικού και του ιού. Ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. Όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείριση του Εβρου ή του ιού, έως τώρα, θα το γράφουμε. Όταν ο κ. Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο. Μας νοιάζει η επόμενη μέρα της χώρας και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι, για να την κρατήσουμε όρθια. Καλή δύναμη σε όλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου