ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ : Αφή της Φλόγας υπό τη σκιά του κορωνοϊού

gkat_19_1203_page_1_image_0002

Η πρώτη λαμπαδηδρόμος, Αννα Κορακάκη, στη χθεσινή πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.


Τη λιγότερη λάμψη των τελευταίων δεκαετιών θα έχει η σημερινή αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Τόκιο, κι ενώ λίγες ώρες νωρίτερα τηλεγράφημα πρακτορείου έθετε ξανά εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης φέτος, λόγω του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού με ό,τι συνεπάγεται και για την προολυμπιακή προκριματική διαδικασία, τείνει να πείσει τους Ιάπωνες διοργανωτές των φετινών Αγώνων να αφήσουν το άτεγκτο «οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά», ώστε να αιτηθούν αναβολή της διοργάνωσης κατά ένα ή και δύο έτη.
Μόλις 4,5 μήνες πριν από την τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών, ρεπορτάζ του πρακτορείου επικαλέστηκε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020», Χαρουγιούκι Τακαχάσι, που δήλωσε ότι «μια καθυστέρηση ενός-δύο ετών θα ήταν η πλέον εφικτή επιλογή εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν φέτος» εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.
Ο Τακαχάσι πρόσθεσε ότι το οικονομικό πλήγμα ακύρωσης των Αγώνων ή διοργάνωσής τους χωρίς κόσμο στις εξέδρες θα ήταν αβάσταχτο, ενώ η καθυστέρηση λιγότερο του ενός έτους θα προσέκρουε στον προγραμματισμό άλλων διοργανώσεων.
Η αποκάλυψη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο «Τόκιο 2020», που έσπευσε να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων, με τον Τακαχάσι να ζητεί συγγνώμη για την πρόταση αναβολής την οποία ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής χαρακτήρισε «εξωφρενική».
Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται σήμερα να λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη τελετή Αφής της Φλόγας και η έναρξη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας ανά την Ελλάδα που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, με πρώτη λαμπαδηδρόμο την Αννα Κορακάκη, έως την παράδοση στους διοργανωτές την επόμενη Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οπως έχει ανακοινώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η κορυφαία αυτή στιγμή κάθε τετραετούς Ολυμπιάδος θα γίνει χωρίς κόσμο, παρά μόνο με 100 προσκεκλημένους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ δεν θα διεξαχθούν καθόλου εορτασμοί, επίσημα γεύματα κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου