ΠΑΤΡΑ : Αύξηση των κλινών για νέα κρούσματα

Αυξάνονται στην Πάτρα οι νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς που θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό, όπως επίσης και τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών. Συγκεκριμένα, μετά τη λειτουργία δύο κλινικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, στη «μάχη» μπαίνει τώρα και το γενικό κρατικό νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Η διοίκηση νοσοκομείου προχώρησε στη μετακίνηση πέντε κλινικών, οι οποίες στεγάζονταν μέχρι πρότινος στον δεύτερο όροφο του νεόδμητου διώροφου κτιρίου και μεταφέρθηκαν στις δομές του ανακατασκευασμένου, μετά τον σεισμό του 2008, πολυώροφου κτιρίου, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Η μετακίνηση των πέντε κλινικών και η ετοιμασία του δευτέρου ορόφου του νεόδμητου διώροφου κτιρίου έγιναν στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου προετοιμασίας για την υποδοχή των ασθενών. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η μετακίνηση των κλινικών, όπως και η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών, πραγματοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών και εν μέσω γενικής εφημερίας.
Επίσης, στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου έχουν στηθεί δύο πλήρως εξοπλισμένοι οικίσκοι, μέσα στους οποίους θα εξετάζονται από γιατρό όσα θεωρούνται «ύποπτα» κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ας σημειωθεί ότι στους σχεδιασμούς υπάρχει και η επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», που έκλεισε πριν από περίπου δύο χρόνια.
Στο μεταξύ, η Πάτρα απέκτησε εργαστήριο ελέγχου κλινικών δειγμάτων για διάγνωση του κορωνοϊού, γεγονός που σημαίνει ότι τα δείγματα δεν θα αποστέλλονται πλέον στην Αθήνα και οι γιατροί θα μπορούν να έχουν πολύ νωρίτερα στα χέρια τους τα αποτελέσματα.
Οσον αφορά τα προληπτικά μέτρα, με απόφαση του Δήμου Πατρέων, κλείνει για τους επισκέπτες ο χώρος των κατασκηνώσεων του δήμου στην πρώην πλαζ της Αγυιάς, καθώς και το πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων, το οποίο αναστέλλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, για όλο το χρονικό διάστημα  που θα ισχύουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο γειτονικός Δήμος Αιγιαλείας αποφάσισε να κλείσει το δημοτικό πάρκο Υψηλών Αλωνίων στην πόλη του Αιγίου, καθώς και την παιδική χαρά. Τέλος, ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας κατέθεσε πρόταση για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.


 

            


 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου