ΑΘΗΝΑ : Κορονοϊός: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα, μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Απαγόρευση συναθροίσεων ανω των 10 ατόμων. Πρόστιμο 1000 ευρώ στους παραβάτες 
 
 
 
Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Από την Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο. Παράλληλα είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες - συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή άνω των 10 ατόμων. Ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη παραμονής στο σπίτι.
Μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται. Για τους πιθανούς ελέγχους της αστυνομίας, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως πρόκειται για αυστηρή σύσταση και πως δεν θα χρειάζεται επίδειξη κάποιου εγγράφου σε περίπτωση ελέγχου σχετικά με τον προορισμό ενός πολίτη όταν είναι στο δρόμο.

Εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία επιχειρήσεων

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Για τα call centers είπε πως πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.
Επίσης, σημείωσε πως κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύεται το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι.
"Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θάπρεπε νάναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ" τόνισε άλλωστε ο κ. Χαρδαλιάς ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις του.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει πως θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.
Ανέφερε, επίσης ότι η σύσταση να μείνουμε στο σπίτι ακολουθείται από ένα μέρος του πληθυσμού αλλά όχι από όλους, τονίζοντας πως αυτό είναι επικίνδυνο.
Συνολικά 418 κρούσματα έχουν άλλωστε καταγραφεί στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 31 το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, από τους νοσούντες οι 64 θεωρούνται "απροσδιόριστης πηγής", δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν τον ιό.
Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς λαμβάνουν ειδική αντιϊκή θεραπεία, ενώ 14 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου