ΠΑΤΡΑ : Η Κοινο_Τοπία προτρέπει ‘‘Ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας’’

Μια νέα μέρα ξημέρωσε για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων. Για πρώτη φορά στη ζωή τους έχουν περιορισμούς κυκλοφορίας και συνάθροισης σε όλη τη χώρα και παράλληλα εγκλεισμού στο σπίτι. Και είναι η πρώτη φορά που το βιώνουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας για το καλό τους. 




 
Οι άνω των 60 ετών είχαν την εμπειρία της επταετίας (1967-74) και οι λίγοι πλέον επιζώντες τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Τώρα όμως ο περιορισμός της ελευθερίας γίνεται για το καλό αυτών των γενεών κυρίως και ασφαλώς όλων μας. Γίνεται για να προστατεύσουμε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι πάλεψαν σε δεκαετίες με πολύ πιο δύσκολες συνθήκες για να φτάσει η χώρα μας και οι πολίτες της να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ευημερίας. Γίνεται για όλους αυτούς που στα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης στέγασαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, γι αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν με τη σύνταξη όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα, που κράτησαν τα παιδιά και την ελληνική οικογένεια όρθια για να ξεπεραστεί η κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα για μια γενεαλογική αλληλεγγύη από την αντίστροφη μεριά.
Αλλά δε γίνεται μόνο γι αυτούς, υπάρχουν συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου που πρέπει να τους προστατεύσουμε πάση θυσία. Ανθρώπους δημιουργικούς, παραγωγικούς και πλήρως ενταγμένους που κάποια ατυχία τους έχει καταστήσει ευάλωτους.
Τέλος γίνεται για όλους μας γιατί η κατάρρευση του συστήματος υγείας θα σημάνει ότι όποιος χρειαστεί περίθαλψη για ένα πρόβλημα υγείας της καθημερινότητας -που σε άλλες συνθήκες θα ήθελε μια απλή ιατρική φροντίδα- μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Με τις νέες συνθήκες καλούμαστε όλοι να συνεισφέρουμε με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας στο ξεπέρασμα και αυτής της κρίσης ενωμένοι για το μεγάλο στόχο, όσο χρειαστεί. Τα εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr που έχουν επιδείξει διαχρονικά κοινωνική υπευθυνότητα για μια ακόμα φορά μαζί με όλους τους συμπολίτες θα κάνουν τη διαφορά. Θα προστατεύσουν τη χώρα μας και το σύστημα υγείας από τους κλυδωνισμούς που δέχεται και θα δεχθεί με τη σωστή κοινωνική συμπεριφορά εφαρμόζοντας τους κανόνες που η πολιτεία μέσω της επιστημονικής επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιβάλει.
Τέλος η οργάνωση ενημερώνει ότι τα γραφεία και ο πολυχώρος της Κοινο_Τοπίας (Καραϊσκάκη 153) κλείνει και τις Τετάρτες που μέχρι τώρα ήταν ανοιχτός για τα επείγοντα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργάνωση στο 2615.002009, info@koinotopia.gr και fb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου