Κορονοϊός: Κλείνουν και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα απόφαση με την οποία επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από 15/3/2020 έως και 30/4/2020, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
Να υπενθυμίσουμε πως έκλεισαν και οργανωμένες παραλίες αλλά και χιονοδρομικά κέντρα. Δείτε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση:
«Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.
Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020».
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, είχε προτείνει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn την αναβολή λειτουργίας, με κυβερνητική εντολή, των ξενοδοχείων resort για μεταγενέστερο χρόνο. Εξηγούσε, δε, γιατί θα έπρεπε να γίνει με κυβερνητική απόφαση.
Η ανάρτηση του κ. Ρέτσου έχει ως εξής: «Από την αρχή της κρίσης που βιώνουμε, είπα πως ο χρόνος και οι εξελίξεις θα καθιστούν διαρκώς ότι λέμε ανεπίκαιρο. Άποψή μου είναι πως έφτασε πλέον η ώρα που οι αποφάσεις, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να είναι δραστικές και άμεσες. Τι εννοώ; Από τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν εκατοντάδες ξενοδοχεία resort σε όλη τη χώρα.
Θα λειτουργήσουν όχι γιατί βλέπουν ζήτηση, αλλά γιατί θα υποχρεωθούν από τις νομικές συνέπειες υπαναχώρησης από τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράψει, με υπαιτιότητα τους. Αν κάτι συμβεί σε ένα απ’ όλα αυτά τα ξενοδοχεία, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, όχι μόνο για το ίδιο, όχι μόνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και σε όλη την προσπάθεια που θα κάνει ο τουρισμός μας να επανέλθει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Η συγκυρία προκρίνει την αναβολή λειτουργίας, με κυβερνητική εντολή, για μεταγενέστερο χρόνο. Ό,τι μπορεί να φαίνεται σκληρό σήμερα, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μας ανάκαμψη».
Πηγή: youweekly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου