ΠΑΤΡΑ / Εκθεση Τοπικών Κρητικών προϊόντων : Δεν βοήθησε το timing


Μάλλον ατύχησε η υπαίθρια 18η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας”  ,που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την εβδομάδα 7-15 Μαρτίου στον κεντρικό μολο του λιμένος.
Υπό άλλες συνθήκες η επιτυχία θα ήταν εξασφαλισμένη, αλλά συνέπεσε ακριβώς με το… ξέσπασμα του κορωνοϊού ενώ ωρισμένες από τις ημέρες δεν βοήθησε ούτε ο καιρός πολύ περισσότερο που η έκθεση ήταν σε ανοικτό χώρο.

Οι οργανωτές απογοητεύτηκαν και οι συμμετέχοντες   παραγωγοί, κυρίως από την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές έμειναν με το παράπονο ότι τελικά «μπήκαν μέσα» παρά το φιλόξενο κλίμα συνεργασίας που τους περίμενε.
Η επισκεψιμότητα ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους χωρίς βέβαια να ευθύνονται οι ίδιοι αν και αντικειμενικά η όλη προσπάθεια, ήταν με δωρεάν είσοδο για το κοινό, όμως οργανωτικά φάνηκε  «επίπεδη» χωρίς να περιέχει κάτι έξτρα ελκυστικό, πέραν από τα πραγματικά ποιοτικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν και  τα καλαίσθητα ξύλινα περίπτερα των εκθετών που δεν ήταν περισσότεροι από τριάντα, ενώ υπήρχαν και ορισμένα κενά.
Η έκθεση αυτή, έγινε σε συνέχεια των προηγούμενων, πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, όπου προωθήθηκαν τα περιζήτητα τοπικά αγαθά. Παραγωγοί από Κρήτη, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα και Κιλκίς συμμετείχαν σ’ αυτές και συμπλήρωναν με τα προϊόντα τους την πλούσια γκάμα της διατροφικής αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου