ΑΓΡΙΝΙΟ : Συνελήφθη 52χρονοςγια διάπραξη διακεκριμένων κλοπώνσε φαρμακεία στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και στη Λευκάδα



Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαοκτώ κλοπές σε καταστήματα και φαρμακεία στο Αγρίνιο, στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα
Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος του δράστη ανέρχεται στις (420.000) ευρώ περίπου
Κατασχέθηκαν7.500 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και επτά 
 καταγραφικά μηχανήματα  






Συνελήφθη,  τα ξημερώματα, στους Αμπελόκηπους Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Η σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι τον εντόπισαν να οδηγείαυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους Αττικής, έξω από φαρμακείο.  
Ειδικότερα, ο52χρονος, χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, διέπραξε πέντε κλοπές σε ισάριθμα φαρμακεία, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.260) ευρώ, καθώς και δυο καταγραφικά μηχανήματα.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε, ότι ο δράστης είχε διαπράξει ακόμηδώδεκακλοπές σε φαρμακεία, καταστήματα, τουριστικό γραφείο και βενζινάδικο στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα,  αφαιρώνταςσυνολικά το χρηματικό ποσό των (284.458) ευρώ, καθώς καικαταγραφικάμηχανήματακαι κοσμήματα αξίας (132.860) ευρώ.
Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (419.578) ευρώ.
Ως προς τη μεθοδολογία του 52χρονου δράστη επισημαίνεται ότι διερρήγνυε τα φαρμακεία, παραβιάζοντας τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσειςπου διέθεταν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και γυρνούσε παράλληλα τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του. 
Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του δράστη, καθώς και σε βοηθητικό χώρο γκαράζ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
·       το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ,
·       πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
·       χρυσές λίρες,
·       επτά καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και
·       δυο πιστόλια κρότουλάμψης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα του ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου