Φωνή βοώντος : Κυριάκος

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής

Δεν μας έκανε εντύπωση ούτε μας ξάφνιασε το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης. Επιπλέον ηλθε και μας επιβεβαίωσε πανηγυρικά.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο  θυμίζουμε ότι γράφαμε, μεταξύ άλλων, με τίτλο «Μητσοτάκης: Πρώτη φορά πρωθυπουργός «5G»:  

 
«Επί μία ώρα και ένα τέταρτο -σύνολο 75 λεπτά- μιλούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Παρά την μεγάλη διάρκεια της ομιλίας του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων γιατί ήταν μεστή σε περιεχόμενο και ουσία.
Χωρίς λαϊκίστικα συνθήματα, χωρίς διχαστικές κορώνες και κραυγές, χωρίς ίχνος ξύλινου λόγου.
Αντίθετα είχε όραμα, έμπνευση και ρεαλισμό έτσι ώστε να σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής κρίσης και την αρχή μιας νέας καλλίτερης για όλους.
Με όσα είπε έφερε άνεμο αναδημιουργίας πάνω από την χώρα και ο ίδιος αναδεικνύεται σε σύγχρονο ηγέτη της εποχής των ταχυτήτων «5G».
Βέβαια οι δύσπιστοι θα υποστηρίξουν πώς όλα όσα ακούστηκαν είναι πολύ ωραία στα λόγια για να γίνουν αληθινά στην πράξη.
«Ηδη όμως τα πρώτα δείγματα γραφής πείθουν πως ότι λέει το πιστεύει και το υλοποιεί με χρόνο «5G».
Επτά μήνες μετά και εν μέσω της ασύλληπτης πανδημίας του κορωνοϊού τα ευρήματα δημοσκόπησης έρχονται να επιβεβαιώσουν και εμάς αλλά αυτό που όλοι βλέπουν :
«Η στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού εκτιμήθηκε δεόντως από τους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της Pulse μάλιστα η στάση της κυβέρνησης καθώς και τα μέτρα που πήρε τόσο σε επίπεδο απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και στήριξης της οικονομίας τυγχάνουν διακομματικής αποδοχής από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.
Επίσης όπως έδειξε η δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ εκτοξεύτηκε στα ποσοστά πρόθεσης ψήφου ανοίγοντας την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 23 ποσοστιαίες μονάδες: Η ΝΔ συγκεντρώνει 45% (έναντι 39% της προηγούμενης μέτρησης) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 22% (από 25%)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεντρώνει 53% έναντι 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο 22% έναντι του 26% στην προηγούμενη μέτρηση».
Βέβαια ο Κυριάκος έχει την καλή τύχη να διαθέτει ένα προνόμιο και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Αριστους συνεργάτες και εξαιρετικό επιτελείο.
Και κλείνουμε μ’ ένα ρητορικό ερώτημα όπως το ακούμε να διατυπώνεται όλο και πιο συχνά : Τι θα γινόταν, με τέτοια υγειονομική κρίση αν είχαμε άλλη κυβέρνηση; – ονόματα δεν λέμε , κόμματα δεν θίγουμε.
Αλλά  η ιστορία δεν γράφεται με ερωτήματα και υποθέσεις. Ας μείνουμε σε αυτά που ζούμε και να διδασκόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου