ΠΑΤΡΑ : Απάντηση Ήρας Κουρή σε Γιώργο Ρώρο για την καταγγελία σύμβασης του Ορέστη ΣκαλτσάΗ δημοτική  παράταξη «Ώρα Πατρών» επέλεξε την επέτειο της 21ης Απριλίου για να τοποθετηθεί δημόσια για ένα θέμα που απασχόλησε το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας στις 6/4/20, επιλέγοντας μάλιστα ως τρόπο τη δημόσια ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος που αντιδρά είναι ανέξοδα λαϊκίστικος.

 Συγκεκριμένα, η πρόταση για καταγγελία της σύμβασης του Διευθυντή της επιχείρησης κ. Ορέστη Σκαλτσά  ( φωτο) ώστε να συνταξιοδοτηθεί με βάσει την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και μετά την άρνηση του ιδίου να οδηγηθεί σε συναινετική αποχώρηση, ωρίμασε στους κόλπους της δημοτικής αρχής μετά από εμπεριστατωμένη πολύμηνη αλληλογραφία με τα αρμόδια υπουργεία. Ο κ. Σκαλτσάς διανύοντας ήδη το 74ο έτος της ηλικίας του έχει υπερβεί το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης και θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα. Η παραμονή του στη Διευθυντική θέση της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας αντιβαίνει στις βασικές αξίες των σύγχρονων κοινωνιών για συνταξιοδότηση σε μία ηλικία που ο άνθρωπος είναι ικανός να απολαύσει τους κόπους της ζωής του.
Αναφορικά με το θέμα που θέτει η παράταξη του κ. Ρώρου και αφορά  την συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα του κ. Σκαλτσά, συμμετοχή καθόλα αξιοσέβαστη, υπενθυμίζουμε ότι από τότε (1974) έχουν περάσει 46 ολόκληρα χρόνια στη διάρκεια των οποίων οι ευκαιρίες για εργασία ήταν πολλές. Έτσι, ο κ. Σκαλτσάς έχοντας παράλληλα και την επαγγελματική ιδιότητα του δικηγόρου βρέθηκε να υπηρετεί σε θέσεις κλειδιά του Δήμου Πατρέων. Ήδη, από τη δεκαετία του 1980 υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και σε θέσεις ευθύνης δημοτικών επιχειρήσεων (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης,  ΑΔΕΠ κλπ). Η υπαλληλική του σχέση με το Δήμο ξεκίνησε το 2008 κατευθείαν ως διευθυντής, θέση που κατέχει ως σήμερα. Με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε (λευκό ψήφισε μόνο η εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Ρώρου) ο κ. Σκαλτσάς θα συνταξιοδοτηθεί τον Αύγουστο και θα λάβει και την αποζημίωση που δικαιούται.
Τα ερωτήματα που τίθενται όμως είναι:
Μέχρι πότε μπορεί να δουλεύει ένας άνθρωπος που έχει υπερβεί κατά πολύ τα όρια συνταξιοδότησης;
Πρέπει οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία να είναι πρόσχημα επιλεκτικής παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας;
Στο όνομα τίνος ηθικού δικαίου αποκλείονται οι νέοι μας από θέσεις ευθύνης;
Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους  προφυλάσσοντας τον κ. Σκαλτσά, παρόλο που προκληθήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σημερινή όμως επιστολή του κ. Ρώρου προς το Δήμαρχο, μας αναγκάζει να απαντήσουμε δημόσια με όσα στοιχεία μας επιτρέπεται.
Ως δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης έμπρακτα έχουμε αποδείξει τη στήριξή μας στους εργαζόμενους του Δήμου και των Νομικών του προσώπων και είμαστε οι τελευταίοι που θα αδικήσουμε εργαζόμενο. Πάει πολύ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που συναινεί στον νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, ο οποίος θάβει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να μας κουνά το δάκτυλο.

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας


Ήρα Ειρήνη Κουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου