ΠΑΤΡΑ : Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο


Τα νέα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών για σεισμούς και δασικές πυρκαγιές θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 και ώρα 15.00, με τηλεδιάσκεψη, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19. 
 Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, με εισήγηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, θα αναλυθούν τα τροποποιημένα σχέδια αντιμετώπισης με τις κωδικές ονομασίες «Εγκέλαδος» και «Ιόλαος», όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από τις νεότερες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης θα αναπτύξει την πρόταση κατάρτισης του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί η χρήση και ο καθορισμός λειτουργίας των χώρων του κτιρίου Χρυσόγελου, ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. / Π.Ε. Αιτωλ/νίας, καθώς και η έγκριση κανονισμού χρήσης & λειτουργίας αιθουσών του.
Η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης :


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Συζήτηση της υπ. αριθ. 05/2020 Επερώτησης του περιφερειακού συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα «σχετικά με προμήθεια Υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους της Π.Δ.Ε.».ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Συζήτηση της υπ. αριθ. 06/2020 Επερώτησης του περιφερειακού συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Χαροκόπου Αντωνίου «σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”».ΘΕΜΑ 1ο

Έγκριση πρότασης κατάρτισης του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020.


(εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
κ. Φαρμάκης Νεκτάριος

ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020 με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».


(εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
κ. Φαρμάκης Νεκτάριος

ΘΕΜΑ 3ο

Τροποποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020, μετά την 1η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου από τη Γ.Γ.Π.Π το Φεβρουάριο 2020 με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης»


(εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
κ. Φαρμάκης Νεκτάριος

ΘΕΜΑ 4ο

Έγκριση χρήσης και καθορισμού λειτουργίας των χώρων του κτιρίου ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ, ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. / Π.Ε. Αιτωλ/νίας, καθώς και έγκριση κανονισμού χρήσης & λειτουργίας αιθουσών του.


(εισηγήτρια : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου