ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Περιβαλλοντικούς όρους σημαντικών έργων ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος


Θέματα που αφορούν τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, όπως και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απασχόλησαν την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε (δια περιφοράς) την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
 Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα εξής έργα:

α) Έργα προστασίας ακτής Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας 1000 μέτρων, όπου στόχος του προτεινόμενου ήπιου έργου είναι η αναστολή του φαινομένου της διάβρωσης με τεχνικές διατάξεις, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τις κατάντη (κατά την κατεύθυνση της στερεομεταφοράς) ακτές και θα εξασφαλίσουν τη σταδιακή σταθεροποίηση της ακτής σε ένα νέο καθεστώς ισορροπίας. Παράλληλα θα υπάρξει ελάχιστη παρέμβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον με σεβασμό στο τοπικό οικοσύστημα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις των επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια παλαιών κατασκευών καθώς και εμπλουτισμός της κυρίως παραλιακής ζώνης.

β)«Επικαιροποίηση μελέτης σύνδεσης Λιμένα Κυλλήνης με την Επ. Οδο Κυλλήνης – Ν.Ε.Ο. Πατρών –Πύργου», που αφορά οδικό έργο το οποίο θα συνδέσει περιφερειακά το λιμάνι της Κυλλήνης με την οδό που συνδέει την Κυλλήνη με τη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και θα διέρχεται μέσα από αστική περιοχή.   Η υπό μελέτη οδός θα εξυπηρετεί κυρίως την κίνηση προς το λιμάνι της Κυλλήνης από την οδό Κυλλήνης – Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Επίσης ο κλάδος θα χρησιμεύει ως χώρος αναμονής των οχημάτων για επιβίβαση στα πλοία, ενώ θα εξυπηρετείται και η τοπική κυκλοφορία της υπό ένταξης στο σχέδιο πόλης παραθαλάσσιας περιοχής.

γ)«Οριοθέτηση τμήματος του ρέματος ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (Περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου) του Δήμου Αγρινίου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής ροής του υπό μελέτη ρέματος και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, δίνοντας έτσι έμφαση στην προστασία των κατοίκων μιας μεγάλης πληθυσμιακής περιοχής του συγκεκριμένου δήμου.

Παράλληλα η Επιτροπή ενέκρινε την επίσπευση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα και του τομέα των κατασκευών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης δήλωσε: «Ενώ κυριαρχεί στην επικαιρότητα η πανδημία του κορωνοϊού, τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα σε διαδικασίες που αφορούν σημαντικά έργα, καθώς και αναπτυξιακές δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση λειτουργούμε με γνώμονα και την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που θα υποστηρίξουμε έργα και δραστηριότητες, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου