ΑΘΗΝΑ /ΗΛΕΙΑ : Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Διεθνή Ημέρα Γης


Υγιής Φύση – Υγιείς Άνθρωποι
 Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γης, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. δήλωσε:
«Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης που σήμανε την απαρχή του παγκόσμιο περιβαλλοντικού κινήματος . 
Φέτος, η 50η επέτειος του εορτασμού της Ημέρας της Γης (1970 - 2020) συμπίπτει με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, καθώς ο ιός COV-SARS-2 έχει προκαλέσει παγκοσμίως πανδημία, αλλά συνάμα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας θύμησης της στενής αλληλεξάρτησης της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, καθώς έρευνες ενδεικνύουν την συσχέτιση μεταξύ της εξάπλωσης του ιού με την περιβαλλοντική υποβάθμιση.

 Η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η κλιματική αλλαγή ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση των ιών, όπως του COVID-19, ενώ επηρεάζουν και την ευαλωτότητα των ανθρώπων απέναντι στους ιούς, καθώς ένα ρυπασμένο περιβάλλον, εν γένει, αδυνατίζει τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλει στην εμφάνιση υποκείμενων νοσημάτων. Τα δε λεπτά σωματίδια τα οποία δημιουργούν την ατμοσφαιρική ρύπανση γίνονται φορείς του ιού και συμβάλλουν στη μεταδοτικότητά του. Καθίσταται συνεπώς σαφές ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υγιές περιβάλλον σημαίνει και υγιής άνθρωπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου